2017 2018 2019 2020 2022
DAGBOK 2021
2023

211219
4de advent
Julkul på klubben idag denna soliga advent, vi var hela 15 hundar med förare. Det var lekar som tomte bowling, korvstafett, springa snabbast förbi matskålar och tipspromenad. Avslutades med gofika och skinksmörgås.
Elza & Selma tog hem en massa priser och husse vann tipspromenaden. Ingen snö denna dag.

 

211212
3dje advent

Disig morgon

 


211205
2a advent
Idag var det kallt och vintervitt ute av mycket  frost, ingen snö.
 


 

211128
1a advent

Vaknade till lite frost och en blek sol. Ingen snö i sikte.211121
Norge tripp, Sandefjord domare Kevin Brown
Lördag morgon bilen packad och tankad. Nu far vi iväg till Norge på en Nordic utställning med båda hundarna. Hoppas givetvis på bra resultat men man vet aldrig vilka man har att tävla mot. Vi hamnade på ett toppen hotell för både oss och hundarna.
Söndag morgon kunde vi ta tid på oss vid frukosten vi hade fått starttid kl 10 för att det inte skulle vara för många i hallen. När väl katalogen släpptes så var det en till i Elzas klass men Selma var ensam veteran.
När det väl började blev flera hundar utan ck och några med vg så man hoppades på bra resultat. Kan säga att dagen blev en toppendag där båda hundarna levererade Elza vann bland tikarna och Selma kom 3a med husse i snöret.
Jätte glad att Selma 10,5 år tog CERT och blev Norsk Champion. Nu har både mor & dotter lika många titlar.

Detta var sista utställningen för i år nu väntar vi på löp och parning.

211010
Rallytävling i Linköping
Max
varit och tävlat med matte igen. Denna gången gjorde Max bort sig och gjorde ligg istället för sitt på sista skylten, attans hund tänkte matte MEN han fick i alla fall domarens pris idag för snyggt ekipage.

211006
Spårdag i Boxholm
Vi var några stycken som träffades hemma hos en kompis som har skog, Där gick vi viltspår som legat över natten. Jag hade en blöt och skitig Elza med mig hem. Någon hittade även några kantareller.

211002
Terrierklubbens utställning i Vårgårda domare: Eva Nielsen
Tidig morgon begav vi oss mot Vårgårda och utställning. Idag var det bara Elza som skulle ställas och Selma var med som stöd bara. Vi hade det trevligt runt ringen med goa vänner.

Alma har varit ute och tävlat i rally och kom på tredje plats med 86 poäng, grattis.

Tova var på agilitytävling och tog 1 pinne, grattis

210929
Helgens tävlingar för Wilmris hundar
Max
har varit på rally tävling i Åtvidaberg, vi åkte dit för att heja på honom. Domaren var hård så inga större poäng där inte., bättre lycka på nästa tävling.
Tova har sprungit med matte & husse i Muddy Paw K9 kom på 7de plats av 194st, bra jobbat där.

210920
Wilmris hundar som tävlat
Alma
har tävlat i rally och fått hela 97 poäng och därmed kom på 3dje plats, grattis.
Tova har varit på agility tävling och gjort bra ifrån sig, hon var nära att få en pinne, grattis
Vi håller tummarna för er i framtida tävlingar.

210917 - 210919
Utställning i Danmark
Fredag och Bitte och jag gav oss iväg mot Öresundsbron och Danmark. När vi närmade oss Malmö så kom regnet som sedan följde oss över till Danska sidan. Efter lite letande kom vi fram till Motellet checka in och sedan iväg för att sätta upp tältet vid ringside.

Dag 1, terrierklubben i Hårlev, domare Jurate Butkiene
Dagen började molnigt men ju längre fram på dagen kom så solen fram. Elza ställdes som enda hund i championklassen och slutade som bästa tik 2a och fick klubbcert.
Selma
ställdes mot en annan hund i veteranklassen och blev 2a med veterancert och klubbcert.
Träffade flera glada wheaten människor från Sverige, kul att se alla igen.

Dag 2, Ballerup och Köpenhamnsvinnar utställning, domare Rodi Hübenthal
Idag bar det iväg till Ballerup och Elza fick gå i öppenklassen då hon inte hann komma med i championklassen.
Elza kom 1a med CK och slutade bästa tik 2a med CACIB och en toppen kritik. Selma fick bara EXC idag men hon var go och glad för det.

Under eftermiddagen bar det iväg hemåt, vi hade några trevliga dagar ihop med våra hundar Bitte & jag, Tack för denna helgen.

210905
2 killar från kenneln
Wilmris Great Balls Of Fire " Virgilius" är med sin  husse i SVT 1 måndagar i en programserie. Han är en hund som är med husse i jobbet överallt varje dag.
Wilmris Feeling Free " Frille" har gjort ett bra BPH idag med husse & matte i Nykvarn, grattis.

210828-29
Dog Show på Gotland: domare dag 1 Annica Ulltveit- Moe
Inatt kom vi fram till vårt boende på Gotland nu hade vi 2 förväntansfulla dagar framför oss. Bitte hade med sig 3 hundar och vi skulle bara ställa Elza. Vaknade upp till duggregn och blåst, upp med tältet och in med grejorna och hundarna. Selma stannade i bilen och hade det skönt. Elza gjorde bra ifrån sig och blev 2a bästa tik.
Jag fick äran att ställa Bittes ena Welsh som slog till och fick cert och blev med detta champion.

Dag 2 domare Cindy Pettersson
Elza blev även denna dag 2a bästa tik med reserv Nordic cert

Alma har varit i Skellefteå på hundutställning och kammade hem ett CK, grattis

Tova var med på wheatenfestivalen  och fick fin kritik men behöver mera ringträning.

210822-23
Utställning 2 dagars Backamo-Ljungskile
Dag 1, söndag domare Patrik Cederlöf : upp före tuppen och åka iväg vid 04 tiden på morgonen. Väl framme var det bilkö i 2 km som sniglade sig fram, vi satt 45 min i bilkö det var rent ut sagt kaos på stället. 22st startande hundar ingen bra dag för Elza och Selma som båda fick EXC och oplacerade.

Dag 2: Måndag domare Johan Sandström  idag var det 17st hundar anmälda. Vi beslutade att inte resa tält idag då detta skulle gå snabbt.
Elza hade 6 hundar i sin öppna klass och slutade 1a med CK. Selma hade 3 hundar i veteranklassen, hon slutade 2a med CK. Sedan i bästa tikklassen slutade Elza som bästa tik 3a med CERT & R-CACIB.
Elza kan nu titulera sig Multi champion ( Svensk - Norsk - Finsk - Dansk  champion)
Den som chockade mig var att husse gick in med Selma i bästa tik och blev oplacerad ( veteran ska gå med en veteran)

210822
Tävlingsdag.....
för Tova & matte idag, agility på dagens schema. Det gjorde super bra lopp och slutade på 10 plats utav 36st tävlande

210815
Drive In utställning
Det blev en riktigt bra utställningsdag trots all blåst. Det var många anmälda hundar (96st). Det var riktigt roligt att träffa alla människor igen. Klubben fick mycket sålt av fikabröd, mackor och hamburgare. Maja och Hasse skötte om cafeterian och Christian skötte grillen. Domare var Linda och Annette mycket trevliga. Vi hade folk från bland annat både Jönköping, Örebro, Västerås och Nässjö. Anders kom från Fornåsa och ryckte in och hjälpte Annika med en tik.
Frille från Norrköping kom och gjorde jätte bra ifrån sig för att vara första gången i ringen, duktig kille.

210803
Ringträning/utställningsträning
Igår hade vi träning med Eva Brauer på klubben. Vi var ett gäng med 11 hundar som sprang, sprang och ställde.
Vi höll på hela dagen med lunch och fika paus. Det var så roligt att Tova kom ner från Stockholm och övade inför Wheatenfestivalen. även Frille från Norrköping kom så jag fick öva med honom och förhoppningsvis kommer han ut i ringen så småningom. Frille kommer att ställas på klubbens drive in utställning om 14 dagar.

210724
En stjärna är tänd...
Nu har Wilmris Bianca " IRMA" fått somna in då värken blev alltför kännbar för henne. Hon blev 14,3 år och fick ett långt och underbart liv med sin matte. De gjorde många härliga resor med husbilen.

210717
Eskilstuna utställning :domare Annica Ulltveit- Moe
Äntligen var det dags för en utställning efter det långa avbrottet pga pandemin. Det var så trevligt att träffa alla vännerna runt ringen igen.
Tidig morgon gav vi oss iväg mot Eskilstuna, metrologerna lovade varmt väder. Elza var det som skulle ställas första gången i öppenklassen. Selma var bara med som maskot vilket hon trivdes med i värmen. Roligt oxå att vi träffade Elzas syster Alma från Östersund. Vi passade på att fota mamma Selma och båda systrarna.
Elza slutade som bästa tik 4a med R-cert. Jag är nöjd med dagen i denna hetta. Elza sprang som vanligt med attityd i ringen.

210708
Länge sedan...
Nu var det länge sen det kom något om oss men vi har varit lite slöa. Det har hänt lite för oss i värmen trots allt.
Vi har fått lite nya uppdateringar från valpköpare om både badande hundar och agilitytävlingar. Elza har varit iväg en söndag och provade den nya sporten hooper. Vi kommer att föra in detta i vår klubb.
Selma och hela D-kullen har fyllt hela 10 år, hipp hurra för våra pigga hundar, hoppas på många år framöver.
Nu börjar ju så sakta utställningarna komma igång och vi har bokat in några stycken framöver.

Vi har lite aktiviteter för oss på klubben några dagar i veckan, annars rätt så lugnt i värmen.

210414
Lite smått & gott
Grattis Irma på 14 års dagen. Elza & Iris träffar varandra på klubben ibland och leker. Selma är opererad har tagit bort 4 st fettknölar så inga farliga saker. Hon får ha en tröja på sig så hon inte kliar på stygnen vilket hon godtar.

210405
Glad Påsk
Nu är helgen över och barnbarnen har åkt hem. Det händer inte så mycket nu i pandemin. Jag går och väntar på att tjejerna ska löpa så vi får para Elza. Vi planerar att börja spåra igen efter vintern. Fick en bild på Nova 11 år.

210213
Snart 14 år
Fick fina bilder på Irma en tik ur B-kullen snart 14 år. Still going strong.

210110
Klippbesök
Idag kom Liva på klippbesök från Jönköping, hon är syster med Morris och väldigt lik mamma Greta.

210109
Promenad
Idag lördag var vi ett litet gäng som träffade på klubben och gick en lång promenad med våra hundar. Efteråt blev det gofika och en trevlig pratstund.