2017 2019 2020 2021 2022
; DAGBOK 2018
2023
 
181229
Rallylydnad
Max slutade som 5a på wheatenlistan i rally, Grattis Lotta

181226
Julhälsningar
Har fått några julhälsningar med bilder på hundar ur tidigare kullar hos mig, finns i bildgalleriet.

181224
4de Advent
Nu är det nära julafton imorgon. Lite snö ligger det på marken och det är minus grader. Sonen och hans familj kommit, nu mysa med minsta barnbarnet.

 

 

181216
3dje Advent & klubbens julkul
Idag hade vi julkul med våra hundar på klubben. Det blev både korv letartävling och tomtebowling. Sedan gick vi en tipspromenad i skogen och efter det blev det julgröt, skinksmörgås och vinnarna utsågs i alla tävlingarna. Morris blev 3a i en tävling och Elza kom även hon 3a i en tävling på bästa tid.
Idag har det fallit lite snö. Tack till Heléne och Ingegerd som fixade maten.
 

181209
2a advent
Inget höjdar väder denna söndag heller. Solen kom fram i ca 15 min.


 

181208
Utställning i Älvsjö, domare 
René Sporre-Willes
Ja förvisso gillade hon tjocka pälsarna men inte mina hundar. Morris hade en dag då han inte gillade att domaren var där och pillade så det var ingen bra dag för honom. Elza som hade sin första stora utställning inomhus, ja springer gör hon snyggt de korta frekvenserna då hon inte hoppar och studsar. Roligt med en glad hund som gillar läget.

181202
1a Advent

Så blev det advent även detta år. Lite av tradition så brukar jag sätta in en väderstatus här i dagboken så även i år. Lite roligt att kolla igenom åren som gått.
 


Wilmris Enjoy Me "MAX"
tog sitt andra CERT i rallylydnad mästarklassen. Grattis matte Lotta, bara ett kvar nu.
Max & husse Stefan  tävlade agility på den årliga klubbtävlingen, de kom 2a, Grattis

181118
Valputställning, travet på hemmaplan, domare Patrik Cederlöf
Härligt när man har utställning tvärsöver gatan. Elza skulle ställas i valpklass 2 och hon var ensam valp. Hon skötte sig galant och är en härlig hund att ställa. Visar att hon tycker detta är kul.

181113
Diplom & rosett
Mycket trevlig post idag när Morris viltspårsdiplom kom. Igår fick vi rosetten levererad till dörren.

181102
Växjö utställning, domarändring till Lotta Melin
Ja dagens domarändring var inte till de tjockpälsades fördel. Morris lyckades i alla fall få EXC och bra kritik på allt utom pälsen och färgen på öronen. Han skötte sig bra och sprang som han ägde ringen. Hade även trevligt sällskap av Annica och Sussi (W. Dante valp). Blev en trevlig dag i Växjö.

181027
Viltspår i Finspång domare Elisabeth Engström
Morris
hade sin sista 1a att ta idag och Jippi där satt den klarade spåret på 30 min.
Han kan nu även titulera sig SE VCH.

Selma gick även hon ett spår men det ville sig inte riktigt. Hon hade fått nog när det bara var en liten bit kvar. Hon fick en 3a på spåret. Bättre lycka nästa gång för henne.

Eftermiddagen tillbringade vi på Norrköpings BK för att kolla in Max som tävlade i rallylydnad. Han hade inte heller humöret på topp idag.

181013
Klubbmästerskap
Idag har vi varit ett gäng som haft KM på klubben. Selma och jag var med på tunnelrace för första gången, kan säga att vi var äldsta ekipaget men vi kom inte sist.

180930
Ålands Dog Show, Eckerö: domare Karl-Erik Johansson, Sverige
Denna helg var det då dags för Åland och hundutställning. Bitte, jag & Annica for iväg med hundarna och hade en trevlig helg med god mat.
Morris fick en toppen fin kritik och domaren gillade hon MEN det var inte Morris bästa dag. Märkte redan från början att detta inte skulle gå Morris ville inte stå så fint som han brukar när domaren skulle plocka med honom. Så vi blev utan någon placering.

180926
Öppenklass i viltspår

Tidigt imorse åkte vi till Ringarum för att möta upp domare Eva Gustavsson.

Selma skulle gå sitt första spår i öppenklass, lyckades med att få 1a pris på 21 min.

Morris
fick sin andra 1a pris på 28 min. Jag är så stolt över mina hundar.
Vädret var blåsigt med lätt duggregn, men ändå ett bra väder att gå spår i. Firade dagen med bakelse. Väl hemma igen blev det att rensa pälsarna från kvistar.


180924
Wheatenbladet...
kom med posten idag. På ett uppslag i tidningen får jag läsa om Tova som varit med lillmatte på festivalen. Grattis till andra platsen i Barn med Hund, det gjorde ni bra.

180916
Skillingaryds BK, inoffare domare Carina Rapp Andersson
Med oss idag var Anna & Dobby som också skulle ställas ut för träning. Kan säga att vi hade tur med vädret ömsom sol och moln. Elza blev BiS 4a valp 6-9 mån och Morris BiS 3.

Elzas kritik: Mycket tilltalande valp utmärkta proportioner i huvud och kropp. Vackert välskuret huvud, härligt nosparti, välburna öron, utmärkt överlinje och svans. Mycket välkroppad för sin ålder, härligt bakställ. Paralella rörelser, härlig päls och färg. Mycket lovande

Jag nåddes av att Max vait ute och tävlat i rallylydnad med 2 rätt så bra lopp.

180908
Klubbarps Driv In utställning, domare Annett Köster Lind & Anette Hellner
Ja då var det äntligen dags för klubbens årliga utställning som man har förberett from feb-mars. Det är ju mycket att planera och stå i. Vi för en glatt gäng som samlades fredag eftermiddag för att hjälpas åt med att ställa i ordning allt och bygga ringar.
Lördag morgon tidig på klubben för att breda mackor och ställa fram allt som skulle ut i serveringstältet. Jag hade bestämt mig för att ställa Morris & Elza. Jag ställde ut hundarna och kollade över läget under hela dagen och Christian var grillmästare för dagen. Under dagen kom även mina fina pojkar med sina barn och hälsade på farmor och tittade på hundar. Måste säga att jag hade fått tag på jätte trevliga domare från Skåne, roligt med domare som ingen vet något om och ingen känner. Tror alla utställare var nöjda med dagen, solen kom fram och lyste på oss.

Väl hemma senare på lördagen hade mina grabbar dammsugit huset, klippt gräset och lagat jätte god fläskfilé gryta.
Avslutade dagen med mat och glas vin.

180902
Böda Sand, Öland domare Joakim Ohlsson
Vi kom till ett regnigt Öland på fredags eftermiddagen, upp med tältet och till hotellet. Vi hade med oss Morris och Elza, Selma skulle vart med men fick stanna hemma hos dottern när hon hög löper. Väl på hotellet träffade vi Lotta & Stefan, så efter lite god mat och samkväm somnade man gott.
Söndag morgon vaknade till strålande sol och det blev varmt under dagen 23 grader. Morris skötte sig super fint och jag är glad att det nu har lossnat för honom inför manliga domare. De var hela 5 st i hans klass, slutade som 4a i klassen.
Även Annica & Mats ställde Sussi en Dante valp med fin kritik. Vi avslutade helgen med buffé vid stranden.

Fick under helgen även super fin nyhet från "Alma" Wilmrs Goodness Of Love som varit på sin första valputställning.

180825 - 180826
Gotland- Visby - Utställning i dagar 2
Fredag kväll var det den årliga tältrusningen vid Oskarstenen, för att få bra plats med sitt tält vid ringen.
Det var Annica med Shiny och jag med Morris som i år intog ön.
Lördag med domare Saija Juutilainen, Finland
En mycket trevlig domare som jag aldrig ställt för innan. Det var endast 2 st hanar och Morris blev bästa hane.
Senare på dagen blev det en promenad längs strandkanten med hundarna och en underbar måltid.

Söndag med domare Karl-Erik Johansson, Sverige
Även han en trevlig domare som skämtade med oss. Morris blev även idag bästa hane men inget CACIB då han larvade sig lite när domaren ville kolla på honom.

Fick under helgen trevligt kort från Tova ( Wilmris Golden Hits )som hade varit med på wheatenfestivalen i Bastmora, Södertälje. Grattis

180817 - 180819
Bornholm i 3 dagar med 4 utställningar
Fredag förmiddag; domare Arne Foss / eftermiddag; domare Gertrud Hagström
Nu är vi på plats för den första utställningen och på morgonen ställer jag Morris & Elza. Det var en valp till med hene och Elza blev bästa valp. Morris ställdes med 2 andra championkillar. Morris blev 2a bästa hane. Både Elza och Morris fick fin fin kritik.
Selma ställdes på eftermiddagen för G.Hagström med en toppen kritik och vann klassen och blev Bästa tik för dagen och BiM. Både Morris och Selma fick även Danska klubbcertet. ( Man ska ha 4 st för att bli klubbchampion)

Lördag; domare Carole Garhoefer, Österrike
Idag var en ny dag med nya möjligheter och alla 3 hundarna ställdes. Först ut Elza som även idag blev bästa valp. Selma blev 3a i klassen men oplacerad i bästa tik. Morris blev även idag 2a Bästa Hane med Reserv CACIB men det kommer bli ett riktigt när det gått igenom FCI.

Söndag; domare Marie K. Due Petersen, Danmark
Ännu en ny dag och idag ställde jag Selma och Morris, Elza fick en vilodag att bara vara maskot till de andra.
Morris blev 2a BH med Reserv CACIB men det kommer bli ett riktigt när det gått igenom FCI. Selma blev 2a Bästa tik med Reserv CACIB,( till ingen nytta för hon har vad hon ska ha från Danmark.)

EN LYCKAD RESA där Morris fick vad vi var ute efter.
Båtresan hem gick i skrattet och vågornas tecken ihop med Annica & Sandra.

180804
Utställning Märsta STOXA, domare Nemanja Jovanovic, Serbien
Idag var det inte så många anmälda endast 9 st. Vi hade bara med oss Morris som börjar sköta sig super bra med domarna. Han blev Bästa Hane 4.

180801
Stockholms besök
Wilmris Golden Hits " Tova" med familj kom förbi när de var på semestertripp. Det blev en fika stund och klippning av fröken Tova, med på resan var oxå Wilmris Bianca " Irma" som nu är 11 år.

180726-180729
Värmlands resa och utställning i dagarna 2
fredag for maken och jag upp till Sunnemo där vi skulle övernatta på B&B i två nätter. Det låg så bra mellan både Torsby och Ransäter. Ett toppen boende vi var de enda gästerna fick en hel lägenhet för oss själva, vägg i vägg med en glassbar.
 
Lördag morgon åkte vi så mot Torsby och uställning för domare Mia Sandgren. Idag fick Elza vara med om sin första utställning vilket gick jätte bra tycker jag för hon var glad och hoppig som en valp. Jag vill få henne att tycka detta är roligt. Hon fick en toppen fin kritik men denna domare har ju sina favoriter. Vädret var bra bjöd bara på lite lätt duggregn. Morris skötte sig jätte bra och fick fin kritik. Selma gjorde vad hon skulle och fick ingen dålig kritik men det var inte hennes toppen dag.

Söndag morgon åkte vi så till Ransäter för domare Kriisk Kalvo en lugn och trevlig domare. Ställde Morris och Selma. Morris skötte sig super nu när det var en manlig domare, så jag hoppas det vänder hos honom nu.
Selma kunde ha det roligare idag för det hällregnade när hon och jag var inne i ringen. HON HATAR REGN.

Elza som varit med om sin första långresa och sova borta skötte sig jättefint. Alla hundarna sover när vi åker i bilen.

180718
Onsdags kul igår ...
var tipspromenad. Det var skönt att gå en promenad i skogen på kvällen i molnigt väder och lite blåst.

180711
Onsdags kul på klubben
Idag var det hinderbana på tid för hundarna, Morris kom på andra plats och fick en godispåse i pris. Tack Helén för du är så påhittig.

180709
Veterinärbesök
Idag har Elza fått rabiessprutan och ett eget pass, nu får även lilla jag följa med ut i vida världen.

180706
Grattis Grattis....

säger vi till Selma och hela D-kullen på 7 årsdagen

 

 

 180629
Hipp Hurra....

GRATTIS F-kullen på 1 årsdagen

 

 


 


180623
Hipp Hurra....

GRATTIS till E-kullen på 5 årsdagen
 

 

 

 180617
Utställning i Eskilstuna, domare Adrian Walmsley, Australien
Annica och jag kom fram till ett morgon kyligt Eskilstuna upp med tältet och fram med kaffet. Det var flera raser före oss. Morris gick in som ensam öppen hane MEN idag var ingen bra dag för han gillade inte vad domaren hade på sig, solglasögon och keps. Han ville inte vara med när domaren skulle känna igenom honom men vi hade ju inget att hämta så vi tog det lugnt och metodiskt. Domare gillade Morris och vi fick en toppen fin kritik men som domaren skrev lite spooky för dagen. Nu ska vi försöka jobba bort detta som ibland inträffar med manliga domare.

Grattis till Wilmris Feel The Breeze "Tyko" som klarat doftprovet.

180609
Nordic utställning i Vänersborg, domare Anne Tove Strand, Norge
Idag åkte matte, husse och jag Morris till Vänersborg för ännu en utställning. Det var inte många hundar anmälda så matte höll tummarna på mitt sista cert. Det blev en lång väntan fast vi inte var så tidiga 70 hundar innan oss. Det blev varmt men matte höll mig sval med kyldyna och kylduk i buren. Väl när det var vår tur så skötte jag mig jätte fint så domaren gillade mig. Sen var det min tur att konkurrera med championkillarna, en svensk och en norsk.
Domaren gillade mig så pass att jag vann blev Bästa hane och BiR ( bäst i rasen). Väl inne i finalerna tog det stopp.
Sent hem men vi var alla glada och nöjda med dagens resultat. Jag knep även det nya Nordic CERT
Nu kan jag titulera mig SE UCH, DK UCH Wilmris Easy To Love

180603
Utställning på hemmaplan, Norrköping.
Det känns lite som hemma när det är i Norrköping inte så långt att bila. Idag bjöd staden på strålande sol och +30 grader. Förra året var det vinterjackan på. Jag hade bara med mig Morris och han fixade utställningen med bravur.
Jag hade hjälp av min kompis Annica som ställde honom då det var en manlig domare. Han slutade som Bästa Hane 4

180530
Morris .....
har idag haft dambesök, hon återkommer imorgon igen. Sen håller vi tummarna för söta valpisar.

180527
Utställning i Gimo
Åkte ihop med Annica & Benke. Det blev en supervarm dag men vi blev klara rätt så tidigt. Selma föll inte domaren i smaken då hon gillade de tjockare pälsarna. Morris fick en super fin kritik men var inte tillräckligt kaxig som en terrier.

180526
Bättre sent än aldrig
När man har valp i huset blir det inte mycket tid över till datorn och hemsidan. Nu har jag en stund över så här kommer lite uppdateringar. Fått information av valpköparna att det bara går bra med de små som nu hunnit bli 12 veckor.
Vi har haft föreläsning på klubben av Helene som gav oss tips och ideer ang hundträning.

 Elza varit och tagit 12 veckor sprutan i går och väger nu 5,5 kg


Fått ett roligt mobilsamtal från Lotta & Max som tävlat i rally mästarklassen idag och med 92 poäng fick ett CERT.
Elza och kullsyrran Iris började valpkursen ikväll, Elza var så duktig att hon chockade matte med sin fina kontakt.

180519-20
Utställning på Åland
Blev en resa till Åland och taxklubbens utställning, Med oss hade vi Selma & Morris och kompisen Bitte och Spexa. Det var 9 st wheaten anmälda men Selma vann tikklassen och fick sitt efterlängtade  CERT och blev nu både FINUCH och Nordiskt champion. Morris blev bästa hane 4a.
Vi hade ett toppen väder med sol och lagom med blåst. Tack även Yvonne för god paj att fira vår vinst med.
Elza var hos dotter & barnbarn för hon är ännu för liten för att resa med oss. Elza fick vara modell till dotterns fotande.

180513
Djurens Dag
idag så var klubben på djurens dag och visade upp sig. Vi hade en hund som drog småbarnen i skrinda, Selma och Elza var med som klapphundar. Hade barnbarnet med mig som tog hand om Elza men vi stannade bar i 2 timmar för det var både jobbigt och för varmt för hundarna. Elza sov sedan hela eftermiddagen. Miljöträning ?

180508
Händer hela tiden
ja det händer framsteg varje dag med Elza, vi åker bil till klubben och hon älskar åka bil. Är bara dörren öppen kommer hon på att man ska springa ut för att kissa. Hon går fint i kopplet när vi går lite små promenader.
Jag har fått information av alla köpare att det bara går bra med valparna. Fått några bilder som finns på hemsidan nu.

180503
Normalt hem igen
efter det att alla valpar har flyttat så har alla valphagar och hinder plockats undan. Nu finns lilla Elza som Wilmris nya flockmedlem. Hon kommer att få egna sidor här på hemsidan så fort tiden hinns med. Bilder som jag får från valpköpare kommer att hamna här på hemsidan i bildgalleriet.

180422
Ringträning/ Utställningsträning
hade vi idag på klubben. Vi var ett gäng på 10 personen som blev drillade av Ewa Brauer. Vi hade en toppendag med många tips från Ewa och många glada skratt. Vi höll på från kl: 9.30 fram till 17.00 men dagen gick fort när vi hade roligt.

180409
Grattis  B-kullen på 11 årsdagen

 

 

 

 


 

 

180402
Klubben hade påsk kul
Annandag påsk var det återigen dags för klubbens årliga aktivitet. vi var inte så många som förra året men det blev lyckat ändå. Roliga lekar för hundar och förare som avslutades med prisutdelning och fika med räksmörgås.
Ni som inte var där gick miste om något roligt.

180315
Fin besök
idag kom kennelkonsulenterna på inspektion, vi fick en trevlig pratstund över en kopp kaffe. Jag fick väl godkänt, tack för titten Tojan & Carina.

180311
Valparna 1 vecka
Valparna växer så det knakar, äter och sover mest hela tiden. Det finns 1 otingad tik kvar, se mera under Bloggen.

Har fått lite rapport från Kalmar och Malte. Allt går jätte bra och han har intagit både säng och soffa. Går på dagis och är en trött hund när man kommer hem därifrån.

 


 

180301
GRATTIS
Rufus
och alla syskonen på födelsedag hela 8 år.

 

 180215
Lite nytt....
Malte ( Wilmris Fit For Life ) har funnit sig till rätta i nya familjen med storebror Melker ( Wilmris Explosion). Allt går super bra säger matte.
Tyko har genomgått en ordentlig klippning av matte, han var inte glad tyckte det tog för lång tid. Hans stora syster tycker äntligen han är en rolig prick som man kan leka med. ( tog bara 6 månader)

Nu är det bara drygt 10-12 dagar innan Selmas valpar kommer.

180202
Wilmris Fit For Life
Paddy kom tillbaka från Norge, stannar 1 vecka, flyttar och ska bo med sin morbror i Kalmar. Han byter även namn till Malte. Första dagen var det kaos hos oss men efter 1 dag så har allt lugnat sig och han är en lugn och mysig kille. 

180201
Klippning...
Lilla Milo från Jönköping var med matte på klippbesök. Han har en helt underbar päls utan underull och med ljuvliga vågor och mycket färg.

180123
Då är dagen U kommen...
U som i ultraljud. Idag har vi varit hos veterinär Åsa  för att kolla om det fanns valpar i Selmas mage. Vi kunde se minst 4 st. Nu håller vi tummarna att magen innehåller båda könen så det kan bli en tik till mig.

180105
GRATTIS
säger vi idag till A-kullen på 12 års dagen, Cayenne - Iris  - Wilmer - Nalle - Atlas - Achilles