2018 2019 2020 2021 2022
DAGBOK 2017
2023
171227
Blixtvisit i Skåneland
Det fick bli en resa till södra delen av vårt avlånga land i juldagarna. Selma träffade sin fästman, så nu håller vi tummarna på små valpisar i huset igen och min efterlängtade tjej.

171224
GOD JUL

och ännu en snöfattig jul. Blir långpromenad med hundarna innan dotter och barnbarn kommer på julmat.

 

171217


3dje advent och snöööö
Ser ut att bli en fin dag med strålande sol, kallt och vindstilla.


171211
Klippning..
idag kom Lotje från Jönköping för lite jul klippning och jag fick en fin julklapp.
En pryder fint i vardagsrummet. Tack

171210
2a advent...

...och endast lite pudervitt på gräsmattan idag. Klarblå himmel och sol. Wilmris Eternity " Liva " kommer för lite klippning inför julen idag.
Max ( Wilmris Enjoy Me) har provat på lydnadsprov idag med bravur och uppflyttning, grattis


171203
1a advent och igen snö i siktet
Idag var det sök med Bitte och ett gäng från Boxholm, skulle vara nyttigt för Morris att göra på okända personer. Han fixade det galant och det blev en lång eftermiddag. Väl hemma igen när det var mörkt och kallt.

171130
Spårdag
Dagens spår var långa och svåra för att både Morris & Selma skulle få en utmaning. Selmas gick över vatten dike och ett litet vattendrag så hon blev blöt till magen. Morris hade sitt spår i hästhagen. Jag hade väldigt smutsiga hundar med mig hem. Det blev att husse fick plocka pinnar och barr från deras ben innan jag kunde bada benen på dem.

171115
Spårdag på klubben
Selma, Morris, Benke och  Kingen
provade på att göra spårupptag i rutan och vi förare övade på att skaffa oss en ritual vi ska göra med hund innan spårupptaget. Både Morris och Selma var taggade för uppgiften.

171109
Viltspår hos Bitte
Idag hade jag barnbarnet Adrina hos mig så hon fick följa med och gå spår med Morris. Sen tyckte hon det var spännande när Bittes lilla russ gick omkring i trädgården.

171105
Årets sista utställning i Växjö.
Selma
fick följa med och leka lite i utställningsringen. Hon har ju inte varit med ut så mycket pga valparna hela sommaren/hösten. Hon fick fin fin kritik men slutade 4a i sin klass. Sussi en Dante valp ställdes oxå ut idag med fin kritik

171030
Hade vi medlemsmöte på klubben då passade vi på att baka tårta till försäljning och pengarna skänkte vi till bröstcancer, vi fick ihop 700 kr.

171027
Klippbesök
av Wilmris Feeling Free " Frille" från Arkösund idag. En super härlig liten krabat som var duktig på bordet.
Han blev så stilig i sin nya frisyr. Ska bli roligt att följa honom och vem vet kanske vi äntrar utställningsringen någon dag.

171026
Spårdag efter långt uppehåll
Både Selma & Morris var glada när det äntligen blev en spårdag hos Bitte. Jag hade två super glada och duktiga hundar, båda tog sina spår galant.

171021
SBK Linköping...
.. idag har Wilmris Enjoy Me "MAX" varit i Linköping och tävlat i rallylydnad., 2 lopp. Max var taggad och skötte sig super fint värre var det med matte som fick lite hjärnsläpp, men Max har förlåtit henne för det. 2a starten var det Max som inte gjorde momenten som han brukar göra, utan det blev lite slarvigt. Det är härligt att se deras kontakt som är sååå super.

171015
Städdag på klubben
Nu var det dags för höststädning på klubben, golv skulle torkas, fönster putsas och trädgårdsmöblerna in. Vi var som vanligt en liten tapper skara som alltid, tyvärr. Synd inte flera känner att det är ALLAS klubb och vill hjälpa till. Efteråt blev det en trevlig stund vid grillen med korv och hamburgare.

Lilla Milo från Småland har varit på klippning och blev hur söt som helst. Han var så duktig att stå på bordet även om han tyckte det var lite läskigt.

171012
Lite nytt på kennelfronten...
nu har alla valpar flyttat och allt har gått tillbaka till det normala här hemma. Har fått rapport från valpköpare att det bara går bra och alla killarna är så duktiga.  Har fått flera bilder på dem redan som jag tycker är jätte roligt, sätter dem här på hemsidan.

171007
Utställning, Vårgårda domare
Helge Kvivesen, Norge
Många hundar var anmälda till idag 33 st men bara 11 hanar. Morris var ensam i sin klass men det blev inget ck då han fortfarande inte är bekväm framför manlig domare.

Nu har även Paddy flyttat till sin familj i Norge så nu stänger jag bloggen tills det är dags med nästa kull som förhoppningsvis blir vid nästa löp.

170930
Åland, utställning domare Andrzej Kazmierski , Polen
Det blev en tur till hösten igen med Annica. Denna gången provade vi med att Annica ställde honom för att se om han  krånglade vid manlig domare, jippi det gjorde han inte. Jag tog över när det var bästa hane och alla skulle placera sig. Morris skötte sig och blev placerad som bästa hane 4 med fin kritik. Det är en super trevlig utställning och tripp. Vi bodde på nytt ställe som var litet och trevligt.

171017
Inte många kvar nu..
...
nu har nästan alla valpar flyttat, bara Heppo och Paddy kvar som flyttar inom kort. Bloggen kommer vara levande tills de flyttar sen händer där inget förrän nästa kull kommer,  förhoppningsvis till våren. Bilder jag får från valpköpare kommer på bildgalleri sidan. Heppo, Paddy och jag fortsätter med vår socialisering.

170902
Böda sand, utställning domare Rodi Hübenthal
Vi hade med oss Morris, Selma och valparna var med dotter och barnbarn hemma. Det var skönt med några dagars vila från valpisarna. Vi bodde på Böda hotell tillsammans med Lotta & Stefan och deras hundar Max & Viggo.
Morris hde 4 andra i öppenklassen men vi hade otur för när Morris skulle visas öppnade sig himlen och det började ösregna, både Morris och matte blev som dränkta katter. Så när vi stod för placering var Morris den enda som var dyblöt och han ville bara in i tältet och sin bur.
Sen hjälpte jag Annica att ställa Salza och där råkade ringsekr tömma vatten från tälttaket så Salza blev lite rädd och ville inte stå. Det var synd för domare sa till mig att det var vinnare tiken för dagen.

170829
Första rapporten....
.....
från valpköpare som hämtat sina små killar. Resan hem gick bara bra och nu börjar nya livet. Milo har fått följa med till jobbet och alla bara älskar honom.

170820
Norrköping utställning, domare Rob Douma
Ja idag var det inte många hundar anmälda så det visade sig att det bara var 3 hanar och Morris ensam i öppen klassen. Han visade sig jättefint och sprang som han ägde ringen MEN när domaren kom fram och skulle bedöma honom vek han sig som han gjort ett flertal. Jag blir helt förtvivlad för jag vet inte hur jag ska få bort detta som han gör med manliga domare, inte blir det bättre av att domaren säger att han bara älskar denna hund.
Jag hjälpte Annica T från Nässjö att ställa Salsa då Annica inte var bra i sin fot, där blev det 2 BT med CERT.

170805
Besök av sonen med familj...
ja det sades att Aliyah saknade farmor & farfar MEN det var nog hundarna hon saknade mest. Blev många pussar från både Selma & Morris och mycket mys i valp hagen. Sen har vi haft lite besök till valparna av en familj som ville gosa lite. Vi hann även med ett besök på en loppis  och både Selma Och Morris fick följa med och titta på lite folk. Fick mycket beröm för att hundarna var lydiga och satt bredvid mig, brydde sig inte om andra hundar alls.
Fick trevligt mail från Sandra i nord Norge med semesterbilder på Wilmris Dream Girl " Berit". 

170708
Vandring på Torpön.....
var dagens utflyktsmål. Vi var en skara på 12 personer med hundar som samlades i färjelägret på Torpön. Vandringen var att ta oss till baslägret som låg 12 km in på ön. Det började regna precis som vi hade börjat vår vandring men sedemera slutade det och efter regn kommer solsken. Det regnade så pass att jag hade en genomblöt hund.
Efter 6 km var det fikapaus, en välbehövlig sådan. Några timmars vandring så kom vi fram till baslägret som låg superfint intill vattnet, några hundar badade. Vi intog våran lunch och fika sedan vid 16 tiden var det dags att ta oss hemåt igen med värkande fötter och kroppar. Vi hade då hämtat upp våra bilar så vi behövde inte gå tillbaka.
Tack för en trevlig dag

170605
Onsdags kul på kvällen
Vi var en lagom skara som träffade på klubben för att aktivera oss och våra hundar med agility och rallylydnad. Agilityplan hade fått nytt när runt sig, gud så bra sa alla behöver man inte vara rädd att hund smiter. JoJo det skulle man tro men inte Morris inte. Han hade sett ut en hund utanför plan och när matte ropade hopp sprang han rakt igenom nätet och både nät och en stolpe gick sönder. Han är duktig han men jag tror inte han såg att det var nät.

GRATTIS säger vi till Selma och hela D-kullen på 6 årsdagen

170629
F-kullen föddes...
efter lång väntan så kom då de ut 5 killar blev det. Allt gick bara bra och de växer och frodas.
Finns nu att följa här på Bloggen.

170615
Grillafton på klubben...
Igår hade vi en hel mysig kväll med god mat och många skratt. Det var många medlemmar som kom och vi hade trevligt med tipspromenad och grillat.

170610
Utställning Vänersborg, domare Pia Lundberg
Ännu en dag att lägga bakom oss. Morris skötte sig jätte bra men domaren gillade inte honom, för liten och feminin tyckte hon. Ja ja sa Morris man kan inte charma alla.

170606
Sveriges Nationaldag ...
Ja vad har matte då bestämt att vi ska göra jo åka till Finspång och gå ett öppet spår i viltspår. Morris hade lite otur i sitt spår kan man lugnt säga. Efter rutan så fick han nos på att det låg gamla kvarlevor av något vilt så han hittade ett stort stort ben och var glad att han hittade MEN det blev ju fel. På spåret igen efter ca 2 m ligger det småben efter något vilt. Kan lugnt säga att han blev förvirrade och distraherad av alla dessa ben som inte var rätt ben. Efter återigen gå på spår så hittade han rätt ben vi blev godkända med en 2a.

170605 Dag 3/3
Norrköping utställning, domare Andreas Schemel
Idag var det ingen bra dag för oss. Morris fick VG pga av att han tyckte det var lite läskigt när tältet blåste och domaren blev då oxå lite läskig. Det blåste väldigt mycket denna dag. Vi var snabbt hemma igen.

170604 Dag 2/3
Norrköping utställning, domare Goller Glenda Australien
Idag var en märklig bedömning av domaren många hundar som åkte ut med VG så även Morris. Domaren ville ha öron som satt på huvudet, tätare mot ögonen. Hon tog inte någon hänsyn till att det var många gropar i marken så hundarna sprang lite ojämnt mellan varven.. JaJa vad säge man, i morgon en ny dag

170603 Dag 1 /3
Norrköping utställning, domare Colm Hastings Irland
Morris
var i en öppenklass med 5 andra hanar, han blev 2a med ck. Jag var så glad för han skötte sig jätte bra och matte var inte nervös. I bästa hane blev han oplacerad men fick R certet. Imorgon är en ny dag.

170526
Ultraljud..
Selma
varit hos veterinären idag och vi fick se att hon har ett gäng valpar på gång.

170520 - 0521
Utställning Lemland, Åland : domare Veli-Pekka Kumpumäki
Under lördagen gick bilfärden till Grisslehamn, möta upp Bitte och ta färjan över till Eckerö, Åland. Väl över checka in på hotellet, bra hotell för hundarna och sedan vidare för att sätta upp tältet inför morgondagens utställning. Promenad med hundarna i Mariehamn, mat i magen och sedan sängen.
Söndag morgon frukost och iväg till utställningen, Bittes hundar först ut i ringen.
Sedan blev en lång väntan tills det blev Morris tur, det gick inte hela vägen men det blev ett R-CERT.
Resan blev en trevlig och härlig tripp.
Selma fick stanna hemma hos dottern då vi hoppas på valpar.

170506
Ödeshög hundklubbs utställning, Domare Carina Andersson-Rapp & Ann Gistedt
Idag var jag på inoffare ihop med Annica, Mats & Sussi och ställde Morris. Varmt och skönt var det i solen så vädret kunde inte vara bättre att sen utställningen gick bra är bara ännu ett plus. Sussi blev BiM och Morris BiR och slutade även som Bäst i Show och många fina priser fick vi med oss hem. Tack till alla berörda för en fin utställning.

170429
En spännande vecka......
Selma
har varit och träffat fästmannen och nu håller vi tummarna på valpar v. 26 med leverans v. 34.
Max
"Wilmris Enjoy Me" har tävlat i rallylydnad avancerad klass och hamnade på en delad första plats. Vi har besökt Antikens kennel och tittat på 3 veckors valpar. En av hanarna var så himla lik pappa Morris.

170417
Påsk kul på klubben
Morris
och matte åkte ut till klubben på lite påskaktiviteter. Det var allt från leta ägg i skogen, jaga poäng i skogen och tipspromenad. Sen blev det kaffe & äggmacka och prisutdelning. Det gick bra för oss och kom hem med flera vinster.

170416
Cykeltur...
Selma
fick en tur på 3 km.
Morris
fick en långpromenad i det soliga men kalla vädret idag.
 


170413
Doftprov
Jaha då har vi gjort något impulsivt.....anmälde till doftprov och ikväll har vi gjort det. Tänkte att det får gå som det går man får lita på hund och Morris är väldigt doft säker med nosen. Lugnt och fint gick vi in han fick hälsa på domare och tidtagaren sen sökte han igenom kartongerna snabbt och noga, gick nog under 10 -15 sekunder. Roligt att det gick vägen trots vi inte gått någon ordentlig kurs utan en nos aktivering.

170407
Morris blev pappa...
till 5 st småttingar hos Antikens kennel.

170405
Spårskogen
då var det dags igen för att träna viltspår inför öppenklass. Väl nere i Boxholmsskogarna levererade som vanligt min kille super bra. Sen blev det logen och några varv nose work inför provet.

170401
Inoff utställning i Mjölby
Det blev en heldag i ridhus idag. Hade trevligt sällskap av Annica & Mats och Anders Brugge. Jag ställde Morris bara för att det var en manlig domare, han brukar ju krångla lite med dessa. Morris förvånade sin matte idag och skötte sig super. I finalen gick han in som han ägde ringen med långt fint drive i steget och showade som bara den.
Sen var lilla Sussi ( Dante barn) där och ställdes och skötte sig jättefint fanns hon är under året, hon blev BiM.  

170310
Utställning Strängnäs, domare Hans Almgren
Det var inte vår dag idag kan man säga Morris fick VG pga av att pälsen inte var färdig än ( vilket den är).
Annars skötte han sig bra med manlig domare, provade med att Annica visade honom.

Selma fick vara hos dottern och barnbarnet. Selma fick följa Adrina till skolan på morgonpromenaden.

170304
Utställning Sollentuna, domare Martin Johansson
till idag var båda hundarna anmälda. Morris springer som en gud och sköter sig i ringen MEN när domaren som var en karl skulle klämma på honom vägrade han. Domaren sa " så jäkla synd på den hunden ". Selma skötte sig fint och blev 4a men blev sen utan placering i bästa tik.

Nu ska vi ladda om till kvällen då det är Östgötamästaren på travet, Selma ska deltaga.

Kvällen på travet med hundutställning blev väldigt trevlig med super god mat och trevligt sällskap. Det car inte lika många hundar som det brukar så stämningen kändes lite avslagen.. Selma fick mycket beröm av domare för att honvar så fint musklad.

.170218
Lördag aktivitetsdag nr6 och den sista ....
för den här omgången. Dessa lördagar har varit välbesökta av klubbens medlemmar och även fångat upp några nya.
Idag hade jag med båda hundarna så även Selma fick gå ett spår, hon är så taggad när hon får gå spår.

170211
Aktivitetsdag 5
Ute på klubben vid 9 tiden, -5 grader och mulet, lägga spår med Hilda. Hela gänget samlade vid kl 10 flera nya ansikten roligt. Hundarna fick leta efter barnsaker som lilla Max hade lagt ut till dem  det var några hundar som reagerade på detta. Lunch som bestod av soppa, smörgås, kaffe och kaka. Hela eftermiddagen blev det viltspår. Morris var även denna lördagen med mig och han fick gå ett spår som hade legat i 26 tim, pust men han fixade detta.
Tack Paul för den fina blomman vi alla fick för att det snart är Alla Hjärtans Dag !

170204
Aktivitetsdag nr 4 på klubben
Blev en gråmulen dag idag med isande blåst och inslag av snö. Selma fick följa med och spåra idag vilket gick super bra. Morris har haft en kärleksaffär med Iris idag så nu håller vi tummarna på lite söta valpar.

170130
Klippbesök ......
av Wilmris Eternity " Liva" och matte Karin från Jönköping. Det blev först en klippning utav Liva som såg ut som en lurvig björn och fram kom det en lockig/vågig fin päls med en härlig färg. Lite lek för hundarna i trädgården sen lite gofika för mattarna. Vi slutade dagen med en tur till klubben för en härlig solig skogspromenad.

170128
Aktivitetsdag nr 3
Lördag och aktivering som gäller på klubben vi var som vanligt ett stort gäng som gick spår med våra hundar. Vädret varierade mellan dimma och sol men det var skönt ändå. Morris fick gå ett viltspår som hade legat i 23 tim och han gick klockrent och imponerade på sin matte. Min duktiga kille. Några hundar fick nys på rådjuren som sprang över fältet och en annan hund såg en hare. Alltid lika spännande och trevlig på våra lördagar. Morris fick en heldag med matte på klubben och Selma en dag med dottern på Omberg. Nu har man två nöjda hundar.

170121
Aktivitetsdag på klubben
Jaha idag var det lördag nr 2 med sök, uppletande, personspår och viltspår. Morris och jag åkte ut lite tidigare så vi hade klubben för oss själva en stund , Morris kunde springa lös i soluppgången en super härlig morgon. Vi var lite flera idag än förra lördagen men allt flöt på riktigt bra. Det var även att annat gäng på klubben som tränade nosework så vi blev några fler till luch idag.

170114
Aktivitetsdag på klubben
Vi var ett härligt gäng på 10 vuxna med våra hundar som tränade och provade på sök, personspår och viltspår. Vi åt soppa och smörgås till lunch sen gick vi ut och fortsatte i skogen. Det blev en härlig heldag  i skogen på klubben idag.

170105-170106
My Dog och utställning i dagarna två
Dag 1  domare Harto Stockmari Finland
Jag då börjar man året med en tvådagars utställning i Göteborg. Jag hade med mig Selma och hon gick i championklassen med tre andra tikar, hon slutade som 3a i sin klass. Fick bra kritik.

GRATTIS till A-kullen som idag blir 11 år och en extra tanke till Iris där uppe

Dag 2 , domare James Byrnes Irland
Idag var det 6 st i championklassen, Selma blev 4a med ck och en toppen kritik.
Tack Åsa, Eva, Annica och alla andra för trevligt sällskap. Nu är man återigen hemma och trött, blev lite shopping oxå.