DAGBOK 2019
2011 2012 2013 2014 2015 2016
   
190512
Nose Work 1
Tyko gjorde det idag igen, satte en 100 poängare i nose work. Åh så bra ni är vilket team.

190511
Utställning Tångahallen, Vårgåra, domare Rade Dakic, Serbien
Återigen en tidig morgon med kompisen Annica i bilen mot Vårgårda för utställning med Morris & Elza. Vår ras gick först i ringen så det blev en tidig dag. Jag är supernöjd med dagen Morris BH-3 & Elza BT-4.

Sen får man ett glädjande sms av Malin, där Tyko fixade 100 poäng i NW 1. Grattis

190504
Inoffare i Åtvidaberg, domare Sickan Beckman
Det var en svinkall morgon när vi kom fram till hundklubben men som tur var hade man klätt sig med både långkalsong och lager på lager tröjor. När det blev dags för oss att äntra ringen så sprack det upp och solen tittade fram.
Idag åkte även Anna & Paddy med oss och Elza slog hanen och blev BiR & BiG 4. Hon börjar fatta detta med utställning nu och sprang rätt bra i ringen, ställer upp sig själv gör hon galant. Vi fick en super fin kritik.

190422
Påskkul
Idag  hade klubben sitt årliga påskkul som Helene alltid fixar till så bra. Vi hade tipspromenad i skogen och lite lekar med våra hundar. Sen blev det prisutdelning med kaffe & räksmörgås.
Tack Helene & Ingegerd Granath

190419
Svensk vinnare i Sundsvall; domare Dodo Sandahl
Under torsdags förmiddag åkte vi upp till Sundsvall för att sedan under fredagen ställa Morris & Elza. Bitte var med med sina 2 hundar. Väl framme på hotellet intog vi en god middag sen blev det till att slappa i sängen. Utställningen gick väl siså där. Domaren tyckte att Morris var lite tjock för dagen och Elza fick fin kritik men utan ck. Hon var en lite för barnslig.

Tyko har varit ute och tävlat inoff i nose work med fin fina resultat.

190413
Utställningsträning
Klubben hade även i år fått ner Eva Bauer till att hålla ringträning med oss. Vi var 9 ekipage som tränades hela dagen med att visa vår hund på bästa sätt och till hundens fördel. Det blev många skratt och dråpligheter, det är så roligt.
Lunch intog vi mitt i passet, paj & sallad det satt gott i magen. Tack Eva och tack till Bitte som skötte köket.

190409
Grattis till hela B-kullen på 12-årsdagen

190406
Inoff utställning i Mjölby domare Cecilia Benjaminsson
Nu börjar vi säsongen med att ställa i ridhus, hade inte så stora förhoppningar då Elza inte gillade det sist. Döm om min förvåning så lurade hon mig och det gick galant. Vi hade en tik till i vår klass men Elza vann och slutade BiR. Anna & Dobby följde med och han skötte sig oxå fint i ringen innan Elza kom in och de skulle gå mot varandra.

190325
Elza inte hemma
Hon är hos dottern & barnbarnet i helgen så då hittade man bilder på henne på instagram. Imorgon måndag är hon hemma igen.

190324
Tyko på Nose Work tävling
i Borlänge det gick bra för att vara hans första tävling, matte missade i ett sök när hon inte tyckte han var så tydlig i markeringen. Tyko fick i alla fall sin första rosett. Grattis ni är så duktiga.

190315
Viltspår
Nu har även Elza fått prova på att spåra vilt. Kan säga att hon har stor intresse för klöven och tyckte det var så roligt.
Nu när min fot blivit bättre så ska vi börja spåra oftare så hon kan göra anlagsprovet.

190307
Äntligen klara
Idag när man kollade på FCI s sida så var Morris CACIB från Bornholm klara. Nu har han 3st från Danmark.
 

190303
Grattis Elza och hela G-kullen

190301
Grattis önskar jag hela C-kullen

 

 


190218
Vårkänslor....
Åkte ut en sväng till klubben i det underbara vädret vi haft idag, alla tre hundarna sprang omkring glada i vårsolen.
Termometern visade +12 och solsken. Snart ska väl min fot vara bra så man kan ut med hundarna i skogen och lägga spår.

190203
Lite rapporter....
från valpköpare som ska starta i lite tävlingar framöver både i rallylydnad och nose work. Trevligt trevligt och jag håller tummarna för er. Själv sitter jag med ny opererad fot och kan inte göra så mycket med mina hundar just nu men det ska bli bättre.

190105
Grattis
Önskar jag hela A-kullen på eran 13 års dag. Roligt att höra att så många har ett prima liv.

190104
My Dog, Göteborg, domare Anne Tove Strand
Årets första utställning har nu gått av stapeln, med mig hade jag Morris & Elza. Morris Skötte sig jätte bra i ringen och både domaren och den manliga aspiranten fick klämma på honom. Jippi säger matte då.
Domaren utbringade många fina lovord om Elza och hon gillade henne skarpt och hon blev bästa junior. I finalringen sen gick vi inte vidare men Elza älskade att springa där inne med alla applåderna. Hon fick även Crafts kvalifikation.