DAGBOK 2016
2011 2012 2013 2014 2015 2017
   

161229
Äntligen.....
börjar det gå åt rätt håll. Denna julen har det varit sjukstuga här hemma. jag har drabbats av en envis bacill och legat mer eller mindre hela helge. Jag har fått några julhälsningar bilder finns i galleriet..
GOTT NYTT ÅR alla vänner och valp köpare få se om snön kommer i januari.

161218
4 de Advent....
Grått och tråkigt väder idag. Igår var det julknytte promenad på klubben med jätte god mat.
Vi var ett jätte trevligt gäng som fullde hela paviljongen 28 st, många glada skratt.
Tipspromenaden som Helén hade fixat var både rolig och intressant för hundarna, vi stötte på både tomtar, spöken och en julbock i skogen. Morris som vi hade med oss gick fram och nosade på spöke och julbocken. Tack till alla som var inblandade med att ordna allt.
161211
3 dje Advent....
Idag hade vi tipspromenad på klubben, Selma och matte åkte ut. Morris fick vara hemma med husse för han mådde inte så bra.
Vädret har idag varit mycket blandat, började med dis och dimma och duggregn slutade med snöfall.

 

161204
2a Advent...
idag är det mulet och snövitt ute. På med kläderna och gå långpromenad med Morris som i helgen haft en dagar i utställnings ringen.161203
Hundmässa SV-vinnare -16, domare Birgit Seloy från Danmark
Ny dag nya tag. Morris fick även idag finfin kritik MEN ännu en dag som han inte ville stå still så det blev bara ett EXC.

161202
Lilla Stockholm, domare Lorenzo Gonzalbo, Spanien
Morris
fick en jätte fin kritik MEN han reagerade på att hon kom helt svartkläddd emot honom så han stod inte still som han borde. Han fick i alla fall R-CERT.

161127
1a Advent...
Idag blir det tiprspromenad på hundklubben, Selma åker ut med matte och får lite egen tid med mig idag, träffar hundfolk och fikar.
Hemma igen efter en trevlig promenad lite kallt och blåsigt väder. Selma och matte lyckades pricka in alla rätt och bara skiljefrågan avgjorde, vi fick kom på andra plats och det blev en skraplott och skumtomtar i pris.  Dock blev det ingen vinst på lotten.

161120
Valputställning i Mantorp
Cyklade över till travet för att träffa Annica med Sussi  "Oreifos Hopp" dotter efter min Dante " Wilmris Dare To Be."
Hon vann sin klass och slutade BiM.
Sen bar det iväg upp till Stockholm och träffa familjens senaste barnbarn under eftermiddagen.
Nu är barnbarns skaran hela 5 st.

Wilmris Eternity " Liva" har idag varit på inoffare i Moheda och blev BiR och BiG 3a. Matte Karin sa att Liva hade varit duktig i ringen och kunde idag föra sig som hon skulle i ringen.

161119
Norskvinnare i Lilleström, Norge domare Annette Edlander
Igår åkte vi mot Norge och bodde över på Scandic hotell med mig hade jag Morris. 33 st Wheaten var anmälda och Morris hade två andra i sin klass. Han vann klassen med inga ck delades ut. Det var bara championklassen som fick ck.

161113
Kennel Oreifos på besök
Annica & Mats var på lite klippbesök med lilla Sussi, en valp efter vår Dante ( Wilmris Dare To Be ). Måste säga att hon var väldigt lik sin far men med ett sött flickhuvud med perfekta öron. Selma och Sussi hade jätte roligt och lekte med varandra tills de slocknade under köksbordet där vi intog paj & en sallad.
Ska bli roligt att följa hennes karriär i utställningsringen framöver. Tack för trevligt besök.

161109
Nosaktivering
Morris började en ny kurs idag. Vi måste ju göra något och det är en eftermiddagskurs vilket är toppen.

161107
Wilmris Eternity
Liva
var på lite klippbesök med matte inför en inoff utställning. Vi håller tummarna.

161105
Besök...
Pelle kom förbi och hälsade på efter han varit och jagat i skogen. Morris skällde lite på honom men blev snabbt vän med honom, han kollade hur Selma gjorde. Sen blev det blöta öron pussar.

161026
Viltspårs prov
Morris
klarade sitt öppna spår idag med ett 1a pris på tiden 22 min.

161023
Grattis  RLDN, RLDF  Wilmris Enjoy Me "Max" .....
som klarade 2 godkända starter i rallylydnad trots regn och löptikar. Han kan nu lägga till titeln RLDF. Man blir så stolt.
Morris
har idag kört viltspår och övat på rutan, vilket gick galant.
Wilmris Dolce Vita " Asta" är en hejare på att leta kantareller åt familjen. Fick en fin bild från mattte på Asta och svamphögen, Asta bor i Värmland med sin familj.

161015
Nya kontakter på FB...
helt otroligt har fått kontakt med valparköpare ur  D-kullen, först ut Leo i nord Norge och nu med Astas (Wilmris Dolce Vita) matte i Värmland. Bilder på hundarna finns bland bilderna. Asta är en hund som bor med en annan wheatentik på 9 år, hon gillar att följa med på allt så som åka båt och vandra i fjällen. Hon är en smidig liten dam att ha med sig överallt säger matte.
Trevlig när man lätt kan ha varandra på FB, då kan man lätt få en liten bild då och då på dem.

161011
Norge hälsning......
från Wilmris Diezel Star " Leo " han mår toppen bra och älskar att gå på tur med matte & husse. Han är en helmysig hund säger matte.

61010
Måndagspromenad i skogen
Vi åkte ut till klubben och vi var helt ensamma där ute så hundarna kunde springa lösa både i skogen och på plan, underbart.

161009
Spårskogen..
med bästa gänget i ur och skur, för hualigen vad det regnade mellanåt. För dagen hade vi en ny inköpt lina och jädrand vad bra det gick för Morris pojken.

161008
Linköpings promenad
Selma och Morris fick följa med till stan, vi tog en promenad runt ån och därefter tog jag Morris och gick genom stan för att han skulle få lite miljöträning. Han visade sin allra bästa sida, satt fint vid röd gubbe, tittade på matte och satte sig så fort jag stannade. Han hade fokus på mig kan man säga. Min coola kille som kan bara han vill.

161001
Utställning i Tånga Hed, domare Monica Stafberg
Upp i tidig morgontimme och iväg med packad bil söderut. Min vän Annica följde med mig idag som resesällskap utan hundarna sina, tack.
Vi hämtade upp Liva i Jönköping för hon skulle med oss och ställas ihop med Morris. Morris ut i en klass med 4 hanar, han vann klassen med ck. Sen slutade han bästa hane 4a med CERT ( sitt andra). Jippi där satt den.
Liva in i en klass med 4 st tikar hon kom 3a med EXC fast utan ck för dagen, den lilla damen måste kunna för sig som en dam i ringen. Mera träning så kommer det  Är så nöjd med dagen.

160928
Blir inte alltid som man planerar...
Selma
var tom även denna gång vi ultraljuda men vi gör om det vid nästa löp och smider lite nya planer ang. valpar till nästa år.
Liva och matte Karin varit på kurs igen denna gången provade de på Dogparkour till Livas förtjusning.
Morris har gjort lite spårupptag i rutan igen, vilket gick bra.
Nu ikväll så har båda hundarna fått cykla med matte en lite slinga vi har på 3 km.

160925
Lite nyheter...
Max Wilmris Enjoy Me
gjorde ett godkänt lopp med matte i rallylydnaden fortsättningsklass med 84 poäng och blev för dagen 2;a, men fick domarens pris för trevligast ekipage.

Morris har idag haft spår hela eftermiddagen med skott träning och träning i upptagningsrutan.

Selma ska ultraljudas i veckan för att kolla om det finns valpar i magen.

160918
Spårskogen
Idag har vi haft spårkurs hos Bitte lång dag blev det. Morris gick sitt spår med bravur.

160910
Driv-In utställning Klubbarp
Dagen började redan igår kväll fredag med att vi var ett gäng som ställde iordning hela utställningen med ringar och allt. Avslutade med gemensam grillning när allt var klart.

Lördag morgon blev en tidig start med att göra iordning smörgåsar och allt fika bröd. Klockan 8 utbröt paniken då en av domarna anmälde sig sjuk. Vem kan vi ringa till ......yes  vi tar henne på FB för ingen hade telefonnummret. Snabbt därpå ringer hon till mig ....ska bara göra mig iordning ...snabbt in i bilen och hämta domare några mil bort..... tack snälla hon räddade vår dag.
Trots allt så blev det en trevlig dag med många skratt, mycket folk, hundar och en STOR sol på himlen.
Morris ställdes och blev BiG 2 med fin kritik. Även Selma och husse kom till klubben och hälsade på, slutade med att husse stod vid grillen och grillade hamburgare och korv med Hasse. ( vilket team de var)
Domare för dagen var Henrik Johansson och Ann Gistedt

ValpBloggen börjar så sakta vakna nu när vi hoppas på valpar ultraljud blir i vecka38.

160904
Böda Sand, Öland, domare Arne Foss, Norge
Igår lördag landade vi på Böda camping i stuga, gubben, jag och Morris. Upp med tält, burar och trimbord vid ringkanten. Efter det att alla tält var på plats gick vi ett litet gäng för att äta pizza på Bödas restaurang, mumsigt då alla var hungriga. Vädret kunde inte vara bättre 21 grader och sol.
Imorse startade jag dagen med ett morgondopp medans solen gick upp och sen blev det en lätt frukost.
Morris
syster Wilmris Eternity " Liva " skulle ställas idag så hon kom med matte & husse. Detta var Livas andra utställning och hon skötte sig super fint ( jag kallar henne min lillgreta), hon fick EXC men utan ck. Morris vann sin klass men utan ck. Av 14 st hundar så var det endast 1champion hane och 1unghunds tik som fick ck. Tack för trevligt sällskap vid ringkanten.

160824
Parning....
Nu har Selma träffat sin fästman Kaiser och tycke uppstod direkt. Nu håller vi tummarna på att det blir valpar vecka 43 med leverans till jul. Detta är en mycket spännande kombination som jag väntat på ett tag. Hanen är en mycket stabil familjehund som går bra med andra hundar. Selma är en trevlig och lugn familjehund med hjärtat på rätta stället.

160821
Norrköping, domare Benny Blid von Schevi
Morris
tur igen idag men föll inte domaren i smaken så vi slutade 3a i öppenklassen utan ck. Vi hade i alla fall tur med vädret och många trevliga ansikten runt ringkanten att prata med.

160820
Eskilstuna, domare Eva Liljekvist-Borg
Det var rätt så många hundar anmälda och flera hundar som gick i öppenklass än det varit på länge. Morris vann sin klass men domaren delade inte ut några ck.

160812 - 160814
Utställning i Rönne - Bornholm , Danmark

Dag 1, Danska terrierklubben domare Carl-Gunnar Stafberg
Det var bara Morris som var anmäld idag då domaren föredrag de tjocka pälsarna. Han skötte sig super bra min pojk
och det var jag glad för då han inte gillade denna domare i Tvååker. Fick många fina lovord av domaren.

Efter utställningen for vi iväg allihopa till en restaurang som serverade rökt fisk.....mums, sedan blev det fika på campingen hos Ewa & Janne.

Dag 2, domare Veli-Pekka Kumpumäki
Idag var både Selma & Morris anmälda. Morris återigen bra för en manlig domare och slutade som 2- Bästa Hane med CERT och CACIB. Selma är ju redan danskt champion så hon bara ställdes för att. Hon hade ingen större fart i ringen då hon började löpa dagen innan så humöret var inte på topp.

Efter utställningen blev det grillfest hos Ewa & Janne och Kristina & Tobbe på campingen, vi hade super trevligt och gott blev det.

Dag 3 , domare Per K Andersen, Norge
Enbart Selma var anmäld då domaren som skulle vara ville ha den tunna pälsen MEN nu var det inte så. Vi fick domarändring och han ville ha den lite tjockare pälsen. Ja ja sånt är livet. Selma föll alltså inte domaren i smaken.

160806
Utställning Visby, Gotland
Dag 1, domare Ann-Christin Johansson
Morris
först ut och fick EXC utan ck´domaren tyckte han hade för mycket ullig päls. Inga hanar blev för dagen placerade då hon hittade något fel på alla. Selma i sin klass med en tik till och blev 1a med ck och i bästa tik klassen blev hon 1a och slutade sen dagen med BiR (Bäst i Rasen ) men i finalen kammade vi noll. Men en superdag.
Vi hittade till vårt fina utsiktsberg där vi fick fina bilder i blåsten.

Dag 2, domare Gertrud Hagström
Idag var det bara Selma som skulle ställas och idag var hon enda championtiken. Hon vann även idag bästa tik klassen och slutade BiR ( Bäst i Rasen) med CACIB. Blev inte att vi gick in i finalen då vår båt skulle gå hem.
Jippi vilken superhelg vi fick och ett strålande väder.

160709
Utställning i dagarna två i Tvååker
Första dagen , domare Mette Sörum, Danmark
Jag ställde både Morris och Selma, det var många wheaten anmälda så det blev en stor championklass för Selma som inte blev placerad.
Morris vann sin klass och slutade som 4a Bästa Hane.Båda fick fin fin kritik.

Andra dagen, domare Carl-Gunnar Stafberg
Idag var det bara Morris som ställdes då domaren föredrar tjockpälsade MEN Morris gillade inte domaren så det blev ett G idag men kritiken var inte dålig. Så om gillandet hade varit ömsesidigt så hade det nog gått vägen för min pojk idag.

Vi får glädjas åt att Wilmris Enjoy Me " MAX" gjorde godkända rundor i rallylydnad i dag på Västervik BK, han kan nu titulera sig RLDN. GRATTIS Lotta & Max.

Hade mail på en fin bild på Wilmris Blomma "Berit" från Norge nu när vi kom hem.
Alltid lika roligt när valpköpare skickar bilder på hundarna även om det gått några år, TACK

160706
D-kullen
Grattis önskar vi Selma och hela D-kullen på 5 årsdagen

160702
Utställning i Borås,domare Jul Hamlot, Norge
Idag var det syskonparet Liva & Morris som skulle ställas. Jag fick låna med mig Liva och vi hämtade upp henne på vägen. Morris in och skötte sig bra men inte den riktiga spjuven i ringen som han brukar, kanske var det regnvädret som han inte gillade. Sen var det Livas tur och det var första gången för fröken i stora sammanhang. Hon skötte sig super bra och ställer upp sig själv, så nöjd med EXC 3a i öppenklass på henne. Hon är så rolig att ställa.
Tack för att jag fick låna med mig henne och för allt trevligt runt ringkanten med bekanta ansikten.

160626
SÖK med bästa gänget......
hela dagen. Vi körde med figuranter i en gammal militärbyggnad på 3 våningar.  Vi brukar köra med en figge på varje våning. Detta är något som hundarna gillar och man har trötta hundar med sig hem.

160625
Simmning....
idag for dottern och jag iväg med hundarna så de fick simma i Vättern i Vadstena. Selma gillar verkligen att simma, Morris var mindre glad för det.

160623
Grattis säger vi till hela E-kullen på 3-årsdagen
Morris
fick bjuda sina kurskamrater på tårta eller rättare sagt mattar /hussar.

160619
Valptitt hos Oreifos kennel i Nässjö.
Det blev en trevlig heldag i Nässjö hos Annica & Mats, det bjöds på både fika och lunch. Vi åkte ner för att kolla på Dantes avkommor nu innan de ska flytta till sina familjer samt titta ut en tikvalp som stannar i kenneln.
Vi fick en vuxen hane och 10 st små valpar klippta. Nu önskar vi lycka till i de nya familjerna, en hamnar i Linköping så den hoppas jag får följa. Tack för trevligt sällskap och vilket team vid trimbordet vi blev.

Glada nyheter från Jönköping där Liva och matte klarat viltspår, Grattis

160611
Vänersborg, domare Svante Frisk
Åkte hemmifrån kl: 04.00 söderut mot Trollhättan och Vänersborg och kl: 07.00 var vi framme. Upp med tält, burar och trimbord efter det var det gott med en kopp kaffe och smörgås. Vädret var moln, moln och lite sol samt det blåste kallt. Morris fick tyvärr VG pga av misstänksamhet mot domare  men han gav mig fin kritik ändå. Selma slog till och blev 3a Bästa Tik. Blev en tidig dag hem då vi startade tidigt på morgonen och inte var så många wheaten.

160609
Anlagsprov.....
Ikväll fick jag höra den glada nyhetten att Wilmris Eternity " Liva " hade klarat viltspårs anlaget med bravur, Grattis säger vi till Liva och matte Karin.

160505
Norrköping, domare Joakim Ohlsson, Sverige
Även denna dag blev varm och het. Idag vär det både Selma och Morris som skulle ställas. Alltid lika skönt att vara
på hemmaplan. Jag hade dessutom vunnit ett ViP paket som inkluderade luch på stället, katalog och parkering bland domare och funktionärer. Träffade även flera goda vänner så det var trevligt runt ringkanten. Både Selma och Morris slutade 4a BT & BH. En lyckad dag.

160504
Utställning Drammen, Norge, domare Mccarry-Beattie Rita, Irland
Det fick bli en tur till Norge i år med Selma. Det var hela 29 st wheaten anmälda. Har aldrig varit i Drammen men Norge och dess fjordar är otroligt vackert. Deras vägnät består av många tunnlar hela 7 st passerade vi varav en gick under en fjord. Vädret var soligt och stekande hett 34 grader och ingen vind första dagen sen på utställningsdagen 26 och lite blåsigt men helt underbart. Selma föll inte domaren i smaken, domaren ville ha mycket färg på hundarna.
Hon slutade 3a i championklassen.
Medans vi var i Norge så fick Morris vara hemma hos dottern och det hade gått super bra.

160529
Österbybruk, domare Helen Peterzén
Vi åkte upp dagen innan för att sätta upp tält och bo på hotell, äta god mat och träffa trevliga människor.
Selma ställdes i championklassen med hela fyra st. Hon slutade som tvåa i klassen. Det höll i sig i bästa tikklassen och hon slutade 2a med R-CACIB, blev slagen av en finsk tik.

160528
Inoffare Skillingaryd
Wilmris Eternity " Liva "
på inoffare med matte i Skillingaryd, BiR - BiG 4. Grattis säger vi från kenneln Wilmris

160523
Klippbesök av...
Wilmris Eternity " Liva"
med matte Karin från Jönköping. De har en inoffare som väntar om en vecka så hon ska bli finer. Pälsen har verkligen börjat komma på henne nu och det är så roligt att se.
Lycka till i ringen, vi håller tummarna!

160522
Härliga Åland, domare Dodo Sandahl
Nu är vi tillbaka på denna trevliga ö för ännu en utställning, denna gången på en idrottsanläggning och grusplan.
Ålands Taxklubbb inbjuder till utställning för flera grupper än sin egen så det var många hundar och inte så många av varje ras.
Selma ställdes i championklassen med två andra men hon föll inte domaren i smake, fast kritiken var inte dålig och hon fick CK. Vädret visade sig från sin bästa sida.

160519
VIP ...jag...
Dagens chock när jag fick meddelande från Tojan att jag vunnit VIP paketet till Norrköpings utställnig.Jag som nästan aldrig vinner super trevligt. Bara vänta på mera post från Tojan med mina biljetter.

160518
SÖK kurs....
vi var en liten förväntansfull skara som skulle träna SÖK idag. Alla hundarna fick göra några slag var och alla fixade det galant. Sen blev det gófika.
Senare på kvällen var det lite utställnigsträning med Morris.

160514
Inoffare i Ödeshög, domare Olga Forlicz
I lätt duggregn for jag och Morris iväg tidig morgon söderut. Som tur var fick vi med oss tältet i bilen, väl framme upp med tält och stol och in med hund i tältet. Vi träffade många trevliga bekanta så dagen gick fort trots allt. Morris visade sig från sin bästa sida och domaren gillade honom. Trötta och frysa kom vi hem till dukat bord och midagen stod på bordet. Möttes i dörren av 3 glada barnbarn som kommit från Stockholm på en visit.

Dagens vinster blev ungsform, godispåsar x2, hundleksak och anmälning för nästa år.

 

 

Måste även skicka ett stort GRATTIS till Wilmris Enjoy Me " MAX " som tillsammans med matte Lotta fixade en godkänd runda i rallylydnadstävlingen i Vimmerby, från en stolt kennelmamma. Bara en kvar så har ni titeln.

160507
Max (Wilmris Enjoy Me) första utställning...
yes vi måste ju prova detta också sa matte Lotta. Fick bli en inoffare i Nybro domare Anna-Lena Munkval. Han fick en super fin kritik allt satt där det skulle men Max fick nerslag på den alltför liggande svansen och hans ännu ej klara päls. De två sakerna vet vi men roligt att allt annat var bra. Matte Lotta tyckte dock inte detta var deras grej utan de stannar vid rallylydnad och agility tävlingar i framtiden.

Denna lördag var jag och hundarna och tränade SÖK med bästa gänget, vi hade fått låna en militärbyggnad som inte användes längre någon stans i Sverige. Både Selma och Morris var jätte duktiga på att leta  och var rejält trötta på slutet av dagen. Väl hemma igen skitiga och trötta somnade hundarna och snarkade.

160425
Valpar hos Annica kennel Oreifos....
Dante
Wilmris Dare To Be har ikväll blivit stolt pappa till 11 st valpar 5 hanar & 6 tikar. Alla valpar och mamma Salsa mår jätte bra, de är riktiga små knubbisar. Länk till Kennel Oreifos

160423
Dubbel tävling i rallylydnad i Åtvidaberg

Jag och Selma åkte dit för att heja fram Wilmris Enjoy Me "MAX" och matte Lotta, det var deras första tävling ihop. Första starten gick super bra för Max det var matte som gjorde lite missar så de blev ingen godkänd runda. Andra starten gick super för båda de har världens kontakt och inget nosande i backen där inte. Max vet var han har sin matte hela tiden. Wow enda hunden som för dagen fick 100 poäng och tog 1:a pallplat.
Efter dagens tävling åkte vi alla hem till mig och åt en härlig middag och skålade i champange .
GRATTIS till dagens framgångar. Max blev sen klippt för om någon vecka ska de prova på utställning.

160414
Spår
Bitte och Veronica hade lagt spår till Selma och Urax. Så vi träffades på klubben för att köra dem. Bitte gick  med Selma eftersom hon är så dan med matte. Efter det blev det fika på klubben i solkskenet, underbar eftermiddag med bästa gänget.

160413
Nos aktivering på schema..
ikväll blev vi bara 3 hundar så vi som var fick köra dessto mera. Vi har super kul och alla hundarna har blivit så duktiga.
Handledaren Hilda bjöd på sig själv och ålade in i tunneln för att gömma dosan.

160403
Inoffare på travet i Mantorp, domare Patric Cederlöv
Uti skogen hela dagen och viltspår igår sadla om och utställning idag både Liva och Morris ställdes och båda skötte sig super bra. Detta var Livas tredje utställning och hon är så lik mamma Greta, kommer bli en riktig stjärna.
Morris blev återigen lite tveksam till manlig domare men slutade bästa hane och BiM.

160330
Träning på klubben
Träff med Veronica och Bitte på klubbarp för lite hundträning. Morris har aldrig tränat på safaristigen så det fick bli det idag, efter det blev det lite lydnad på plan.
På kvällen nu har Selma haft sin nos aktiveringskurs, fick söka i rum som hon aldrig varit i men det fixade hon.
 
160328
Spårkurs...
hemma hos Bitte. Vi är ett gäng på 8 ekipage som träffas och går spår. Vi träffades kl 09.30 och jag kom inte hem förran kl 18.00 lång dag men ack så rolig och trevlig. Dagen till äran bjöd på solsken och fågelkvitter. Väl hemma igen fått lite i magen, borstat igenom hundarna och fick några äckliga krypande fästingar med hem vilar vi fötterna framför TVn.
Nu blir det att beställa provdatum för Selma och hålla tummarna.

160327
Påskkul på klubben
Idag var det dags för klubbens årliga kuldag med tema ägg och lekar. Leta ägg i skogen, Jaga poäng i en ruta, springa fortast och till slut en tipspromenad. Slutade med prisutdelning och fika. Tack alla som gör det trevligt på klubben.
Fick även trevliga badbilder från Liva som firat påsk i Skåne.

160323
Nos aktivitet
Selma
och matte på ny kurs ikväll. Vi började leta på the både högt och lågt i lokal, Selma var taggad till tusen. En jätte rolig kurs och vi var ett glatt gäng.

160311
Strängnäs utställning, domare Monica Stafberg
Ledig dag från jobbet, tidig morgon och man beger på utställning med i bilen hade jag Morris. Mitt resesällskap var som alltid Annica och en höglöpade Shiny. Morris var lite pipig mellanåt men skötte sig annars bra i bilen. Vi var som alltid tidiga så efter vi ställt allt på plats kunde vi shoppa allt vi skulle. Morris skötte sig toppen i ringen vann sin klass men blev inte placerad.
Dagen till ära fick jag även se 3 st valpar efter Dante äntra ringen för första gången i juniorklassen, de är snart 1 år, tänk vad tiden går. Jätte fina och lovande valpar, hoppas man får se dem mera i ringen.

160309
Sopplunch & onsdagspromenad
Selma
fick följa med ut till klubben på en skogspromenad idag. Det bjöds på soppa och smörgås samt kaffe och kaka.

160307
Börjar ny kurs
Morris & matte
börjar en klick & trick kurs, vi var 6 st ekipage. Vi började med att klicka in våra hundar och sedan blev det enklare övningar.

160306
Kurs i viltspår
Hjälper till som handledare och går spår med mina egna hundar i slutet av dagen. Det var många trevliga ekipage som kom med sin hund och vi hade först genomgång av regler och hur man gör med domare Kenneth. Sedan gick vi ut i skogen och lade först retningsspår för att vi skulle se hur hund gjorde.

Under eftermiddagen kom Wilmris Millan & Latorps Vera från Norrköping för lite klippning.

160305
HiH domar utbildning på klubben
Denna helg har gått i hundens tecken. Hela lördagen på klubben och utbildning för att bli domare i HiH ( hund i hand prov ). Det var ju rätt många år sedan jag dömde så jag behövde färska upp minnet, blev en lång dag.

160227
Temadag 6 på klubben
Morris
var anmäld till hundmöten, stadga i tältet ( sitt stanna kvar, inkallning bland flera hundar) och ett personspår. Spåra är verkligen hans grej gick galant och hittade gosedjuret i slutet.
Efter detta blev det korvgrillning och fika i solkskenet. Nu var det sista temadagen för denna gång.

Wilmris Eternity " Liva" har varit på nosework kurs idag med sin matte Karin på brukshundsklubben i Tidaholm.
Detta var en halvdagskurs så nu ligger både matte och Liva och slappar i soffan trötta efter allt nosande.

Nu kommer en Nyhet Wilmris Dare To Be " Dante" har träffat en tjusig tjej vid namnet Salza. Nu håller vi tummarna på många söta Dante valpar till våren hos Kennel Oreifos

160226
Östgöta Mästaren

Östergötlands vackraste hund skulle koras ikväll med glitter och glamou. Liten hundutställning med hundar som det gått bra för under året som gått. Selma som blivit champion under 2015 fick vara med och hon verkligen älskade glitter och glamour. Hon travade på charmigt och showade med svans viftande, förvånade både matte och husse. Vi åkte inte ut bland de första utan fick vara med några vändor. Sen blev det tre rätters middag för oss på två ben, super god mat.

160221
Söndag, lite träning
Blev lite promenader med ryggsäck och nya vikter som hade inhandlats på morgonen.

160220
Temadag 5 på klubben
Vi hade anmält oss till SÖK med figge och till lydnad i tältet. Morris fick göra 3 sök sen gjorde vi lite lydnad i tältet men sen var mattes älskling trött. Blev som vanligt korv med bröd och fika innna vi åkte hem där bad väntade.
Efter träningen och bad så sov Morris skönt i sin hundsäng.

160218
Klippbesök..
av Max med husse& matte. Det blev ett kärt återseende och han blev så fin efter klippningen. Efter fikat tog vi en promenad i skogen innan de vände hem till Oskarshamn.

160214
Temadag 4 på klubben och Alla Hjärtans Dag
Selma
fick följa med matte ut på klubben och gå sök i skogen. Hon gillade inte leksakerna som låg som apporter men sen när Veronica gick och tappade sin vante då hittade Selma den. Sen blev det grillkorv med bröd och dricka.
Morris fick gå en långpromenad sen när vi kom hem nu är båda hundarna nöjda med dagen.

160206
Tema dag 3 på klubben
Idag var vi en rätt så stor skara som kom på klubbens olika aktiviteter. Vi hade anmält oss till HiH och SÖK, det var idag Selma som fick följa med matte. Selma klarade HiH provet med Full pott ! Tack till alla berörda som fixar och ordnar så trevligt för oss. Efteråt blev det som vanligt grillad korv och kaffe, tack Roland som var chef över grillen.

160205
Vårens träning på G........

Morris träning har börjat. Han har börjat gå med klöverväska. Vi har nu kört några dagar med den tom och idag var första gången med lite vikter.
Han ser ut som en liten skolpojke. Hoppas kunna bygga lite muskler.
 

 

 

 160131
Projekthund...
Morris
har i helgen varit med på instruktörsutbildningen på klubbarp, han var Hildas projekthund. Han har bott hos henne och tränat i några dagar, så provet klarade han med MVG och många fina lovord. Selma fick egen tid hos matte & husse, blev långa promenader och spel inomhus.

160124
Temadag 2 på klubben
Instruktörerna hade fixat med en temadag, så matte och Morris for ut. Det blev uppletande av gosedjur i skogen och personspår och lite linförighet. Morris gillade detta skarpt. Vi var ett litet gäng som kom ut med våra hundar och hade trevligt. Efter det blev det grillad korv och kaffe, mums.

160109-0110
Utställning i Göteborg
Årets första utställning för Morris. Ack så tidigt på lördagsmorgonen begav vi oss i snövädret ner till mässan i Göteborg.
Dag 1 , domare Hans Rosenberg
Morris var inte riktigt på hugget idag och gillade inte att domaren klämde på honom. Dessto mera på hugget var domaren som klämde, kände och mätte med fingrarna på hund så många hundar ogillade hans klämmande.

Dag 2, domare Anne Buvik , Norge
Idag var han mera på hugget och sprang in i ringen med härlig attityd. Domaren gav honom fin kritik men han fick lite nerslag på pälsen men slutade som Bästa Hane 4 med R-CERT.

160105
A-kullen fyller 10 år..

Iris
Wilmer
Cayenne
Nalle
Atlas
Acke
GRATTIS till er alla


Blev en härlig promenad med hundar, dottern och barnbarn i skogen och dottern fotade en del.

160103
Promenad på klubben
Morris
fick följa med matte ut på en tur till klubben idag, blev rätt mycket spring i snön.