DAGBOK 2015
2011 2012 2013 2014 2016 2017
   

151231
Årets sista dag.....

151220
4e Advent......
och fortfarande ingen snö i sikte. Varmt och skönt och fågelkvitter.
Igår var Millan( Wilmris) och Vera ( Latorps) här på lite klippning så de är julfina. Lilla Vera har blivit stora damen och Millan hade fått fina vågor i pälsen.
Lite rapport från Dante har jag oxå fått, allt är toppen och det går hur bra som helst, så nu kan man säga att han blivit Skåning.

151213
Hundutställning i Älvsjö.
Idag blev det en tidig morgon för att köra upp till Stockholm och utställning med Morris. Det gick inte riktigt som jag räknade med utan idag åkte vi ut med ett kep som betyder att han inte kunde bedömmas. Han hade gjort illa sin trampdyna så han haltade. Nu blir det att smörja och göra det bra till nästa utställning.
Idag är det även advent och lucia och jag har inte sett en enda.
Selma har varit och träffat fästmannen så nu håller vi tummarna att det tar sig.


151206
2a Advent.....

stormen håller i sig. Idag blir det en tur till klubben och Nose Work med Morris.

 

151129
1a Advent.....

bjöd på allt i väderlek sol, blåst och regn. Trevlig helg på er alla i stugorna.

 


151126
Händer lite trots allt....
Ja vi gör lite aktiviteter under veckorna. Morris går nu kurs i Nose Work vilket han tycker är skit kul och är jätte duktig. Vi är på klubbens promenader.
Dante har flyttat till Skurup vi håller tummarna på att det ska bli bra. Selma har börjat löpa så nu har vi en härlig tid framför oss med allt vad det innebär med en hane i familjen och dyligt.

151122
Glädjande besked idag ....
Wilmris Eternity " Liva"
har idag varit med matte på inoffare i Moheda. De gick fin fint för dem och Liva blev BiR och BiG 2( utav 7 st) . Liva är väldigt lik mamma Greta så vi kallar henne lillgreta.
Grattis säger vi till matte och Liva

151029
Ny kurs....
ikväll började Morris en ny kurs Nose Work. Det var super roligt och härligt att höra honom jobba med nosen.

151025
Spårdag med gänget
Selma och Morris hade långa och besvärliga spår idag, dessutom blåste det väldigt mycket. Båda två klarade sig galant. Morris provade även på uppletande av föremål i stall med flera boxar och bråten. Han är super duktig med sin nos den killen.
Efter spåren blev det korvgrillning och fika. Tack Micke och Rose-Marie som lånade ut sina ägor.

151021
Spårskogen...
Nu har även Wilmris Eternity "Liva" börjat med viltspår och ska snart göra anlagsprovet. Lycka till säger vi till Karin och Liva.

151020
Balans - och kroppskontroll kurs
idag var det andra gången på Morris kurs så nu vilar en trött vovve.

151018
Utställning Hamar i Norge, domare Karin Bergbom
Efter 6 timmars bilåkande på lördagen var vi så äntligen framme i Hamar och Scandic hotell ( Annica-Benke jag och Selma). Vi avnjöt ett undebart buffébord med massa härlig mat.Söndag morgon åt en härlig hotellfrukost och iväg till vikingaskeppet där utställningen var. 28 st wheaten var det för dagen, 6 st champion tikar i klassen var av 5 från Sverige så det var hård konkurans om certet. Selma blev 4a i sin klass med CK. Den blev en hel del förseningar i ringen så vi kom inte därifrån förran strax efter tre. Det som var jätte roligt var att Kirsti med Diva ( Selmas syster) kom och hälsade på oss.
Norge bjöd i alla fall på strålande sol.

151017
Rallylydnads tävling...
...Max och husse
har idag återigen varit ute och tävlat. Max blev godkänd med 72 poäng. Grattis säger vi.

151001
Sorlig vecka.... mitt hjärta blöder...
den 29/9 fick underbara Greta somna in efter några dagars sjukdom. Hon drabbades av en sjukdom som hade slagit ut alla hennes organ, Sjukdomen är INTE ärftlig vilket känns jätte skönt.
VILA i FRID     C.I.B NORDUCH Springwheat's Hordeum Mercada

150927
Viking Line dig show, Åland, domare Joyce Crawford-Manton
Annica och jag for iväg med våra hundar Selma & Benke för att försöka få ett finskt cert på Åland. Ack vad vi bedrog oss domaren gillade inte Selma mer än henens päls och färgen på pälsen. Men skam den som ger sig vi kommer igen.

150912
Tranås BK inoffare domare Ann Gistedt
Denna gången for vi iväg på en liten trevlig inoffare i Småland. Det blev även debut för Liva Wilmris Eternity i ringen.
Matte hade övat flitigt med henne så det gick super bra att ställa henne. Annica fick agera handler till Liva då även jag var inne med Morris. Båda två fick en toppen kritik och Morris BiR och Liva BiM.
super trvlig dag utan regn. Nu hoppas vi på flera utställningar för Liva och matte Karin, lycka till.

150908
Anlagsprov viltspår
Morris
har idag klarat av anlagsprovet i viltspår. Nu jobbar vi vidare mot öppetspår.

150905
Böda Sand, Öland, domare Monika Vikner Stafberg
Igår åkte jag till Öland med fullpackad bil, Greta och Morris i bilen. Vi fick åka själva då husse skulle på jobbresa.
Väl framme efter 4 tim upp med tältet vid ringkanten och installera sig i stugan. Träffade Max (bror till Morris) med husse & matte och vi gick och åt middag ihop sen blev det en lugn kväll. Lördag och utställningen började kl 10.00, det var 22 st wheaten. Morris gick bra som alltid och fick fin kritik men blev inte placerad. Greta tyckte det var superkul ( hon är ju inte ställd så mycket i år) och slog till och blev bästa tik.
Söndag morgon packa bilen, städa stugan och gå en promenad på stranden med hundarna innan hemfärden.

150828 - 150830
Visby, Gotland
Fredag morgon och det var återigen dags att bege sig mot nya äventyr i ringen. Efter en del strul med med vår båtbiljett så kom vi ( Jag, Annica och våra hundar) iväg mot Gotland. Överresan gick lugnt så vi satte oss och solade på däck.
Dag 1 lördag, domare Mats Lindborg
Varken Morris eller Selma föll domaren i smaken så det blev bara EXC. Dagen slutade vi med Kinamat vid stugan.

Dag 2 söndag, domare Annette Bystrup
En mycket trevlig domare och rar med hundarna. Morris fick för dagen bara EXC då hans päls ännu inte är klar, men kritiken för övrigt var jätte bra. Selma fick jätte bra kritik och slutade som Bästa tik 2a och vi fick ett CACIB.
Vi hade ju som sagt strul med vår båtbiljett så vår båt gick redan kl 12.00 men vi hann med att ställa alla våra hundar.
Tack för ännu ett trevligt resesällskap Annica.

150824
Arctic Circle Dog Show, Överkalix, domare Cindy Pettersson
Efter att ha lämnat Greta & Morris på fredagkvällen hos min snälla kompis Eva, ( du är guld värd) som skulle se efter dem medan vi gjorde vår tokresa till Norrland. Vi jagade det sista CERTet på Selma så vi hoppades på att domaren skulle gilla henne. Vi begav oss hemifrån kl  03.30 på lördags morgonen för att checka in på hotellet vid 17 tiden. Måste säga att Norrland är fruktansvärt vackert med fint väder som vi nu hade och varmt. Men jag säger bara dessa jäkla mygg och knott gjorde så vi tvingades att sitta inne och äta vår middag, synd när vi hade så fin utsikt.

Söndagmorgon och utställning tältet hade vi redan satt upp kvällen innan så det var bara att kasta sig in innan knotten tog en. 13 st wheaten var anmälda och Selma hade en tik till i sin klass, Selma vann  den klassen och ett steg närmare certert. Det var fyra tikar som kunde få certet men vår lilla tjej slog till och blev BT 2 efter veterantiken och blev med det både svensk och dansk champion. Väl hemma igen efter 13 timmar i bilen en liten idottripp på ca 245 mil.

150813 - 150816
Rönne, Bornholm / Danmark
Vi startade vår resa på torsdags morgonen ner till Jönköping där vi plockade upp Dante. Sedan vidare ner till Ystad och färjelägret med oss var Dante och Selma (syskonparet.)   Installerade oss på hotellet och reste tältet på utställningsområdet. Bilade sedan runt lite och tog en långpromenad med hundarna.

Dag 1 terrieutställning, domare Birte Scheel
Bornholm bjöd på strålande sol och varmt, jätte varmt men det fläktade som tur var. Domaren föredrog de tjockare pälsarna men Selma placerade i bästa tikklassen med reserv cacib. Dante fick ingen placering då han passade för dagen rätt mycket.
Vi fick i alla fall hämta ut pris som var en vinflaska med terrier etikett på.
 
Dag 2 danska kennelklubben, domare Tinna Grubbe
Ännu en strålande dag och en tur dag för Wilmris kennel, både Selma och Dante tog CERT. Vi fick köpa med oss många rosetter hem. Selma blev även Bästa Tik domaren ville ha tunna pälsen.

Dag 3 danska kennelklubben, domare Martha Heine
Mera solksken och värme. Det blev en lång väntan då wheaten gick sist i ringen. Domaren föredrog den lite tjockare pälsen men Selma placerade sig som bästa tik 3.
Det var en lyckad resa för oss vi fick vad vi var ute efter.

150729
Spårkväll
Igår åkte Selma, Morris och matte för att spåra i Boxholm/Malexander skogarna. Kan säga att det blev ett riktigt blött spår för både matte och Morris när regnet öste ner. Selma klarade sig med bara några droppar från vår herre.

Den 23 augusti får vi hålla tummarna för husse Stefan och Max när de ska tävla i rallylydnad.

150719
Utställning i Köping, domare Nenne Runsten
Det blev återigen en tidig morgon för Selma och matte som skulle till Annica och Benke för att åka vidare till Köping.
Vädret visade sig inte från den bästa sidan men det regnade inte på vägen dit. Väl framme tältet uppe och hundarna i burarna så öppnade sig himlen med fint regn som öste ner. När sedan det var dags för wheaten att äntra ringen så lös solen upp och vi slapp regnet. Selma fick en toppen fin kritik men blev 2a med ck i sin klass och sedan oplacerad i bästa tik.

150715
C.I.B kom
Gretas
internationella championat kom med posten idag.
Nu pryder den väggen bland alla de andra diplomen.

150711
Tvååker dag 2, domare Kristic Arbanasm från Kroatien
Selma och Dante gjorde bra ifrån sig i ringen i ett för dagen soligt Tvååker. Vi hade inte mycket att hämta idag då domaren återigen föredrog de tjockpälsade. Det är tur att man har det så trevligt runt ringkanten.

150710
Tvååker utställning dag 1, domare Helena Peterzéns
Igår åkte vi till västkusten för utställning, med oss hade vi bara Selma. Vi bodde över på Skreas camping och det var helt okej. Fredagmorgon åkte vi till utställningen för att köa 1 timme innan de öppnade för att få rum med vårat tält runt ringside. Vi bjöds på både regn och solsken.
Dante och matte anslöt och det var Dante och Selma som skulle äntra ringen idag. Både mina hundar skötte sig super MEN domaren föredrog de tjockpälsade.

150706
GRATTIS på 4  årsdagen

Selma     Diva 
Dante     Diezel    D-kullen
Berit       Asta

 


150704
Rasspecial i Eskilstuna, domare Siewert Falk
Vi hade bara med oss Selma denna helgen för vi jagar hennes sista CERT. Det var endast 6 st öppen tikar men vi slutade 4a med CK i klassen. Sen fick vi ingen placering i bästa tik. Men jag är nöjd med min lilla tjej som skötte sig i gassande sol . På kvällen åt vi god mat i goda vänners lag och hade en trevlig kväll.

150705
Nordic terrier show i Eskilstuna, domare Ross Delmar
Idag var det lite andra hundar med och antalet var några flera än igår. (54 st) Selma skötte sig super i denna hetta som rådde över + 30 grader. Det var idag 10 st öppen tikar och vi slog till med 3a bästa tik med Reserv cert.
Morris och Greta slapp följa med då vi räknade med solksken och hett väder.Min goda vän Ewa tog hand om de två.

Nu är ordningen återställd i hemmet och alla hundarna är hemma igen. Dusch och mat så är man som människa igen.

150627
Borås utställning, domare Liz-Beth Liljeqvist
Idag styrde vid kosan söder ut mot Borås, med mig hade jag Greta, Annica, Shiny & Benke. Jag skulle ställka Greta och Dante. Dante bor ju i Borås så de hade inte många minuter att köra. Jag träffade många trevliga vänner som vanligt. Vi hade för dagen domare byte så man visste inte vad hon ville ha, Dante fick VG då hon  tyckte han behövde grova på sig lite. Nu blir det backträning för matte, husse och Dante.
Greta ställdes för första gången i år och vann sin championklass ( 3 st ) med fin fin kritik. Slutade sedan Bästa Tik 3

150623
GRATTIS på 2 årsdagen
Millan    Liva
Milan     Melker     E-kullen
Morris   Shelby
Max

Fick idag underbara bilder från Max på rallylydnadskurs med husse från Svarte Majas kennel, tack Stefan

150622
Veterinärbesök hos Ritva.
Morris & Selma hade tid för sin årliga spruta samt att Selma fick rabiesspruta och pass.
Sen på kvällen tog jag med Morris på en träningsrunda på klubben.

150620

Midsommarhelg
Fick trevliga foton från en valpköpare i Norge på Berit snart 4 år.
Alltid lika roligt att de delar med sig av sina bilder på hundarna från kenneln.
Hoppas ni alla har en trevlig midsommarhelg med vänner och släkt. Själv har jag haft barn och barnbarn hos mig

150613
Kennelträff
Vi var ett litet gäng som idag hade kennelträff hos Hundtrivsel i Vadstena och min vän Ewa. Det var en toppen dag med mycket sol och värme.Det var hundar ur E-kullen som hade träff, det var flera ur andra kullar som inte kunde. Hoppas de kan haka på nästa gång. Till min hjälp hade jag vännen Eva som gick igenom agilityhinder och rallylydnads skyltarna. Sen fick vi prova på olik aktiviteter med våra hundar. Det blev en hel del fri hundlek också. Det är så härlig att se alla hundar i olika åldrar leka så bra. Även lilla Vera från Latorps fick vara med då min Greta är farmor. Både Greta och Selma tog väl hand om henne.
Lunchen intog vi i skogen i härligt sommarväder. Ett STORT TACK till Ewa Berling Pettersson du var guld värd idag
Efter dagen fick Millan en ny sommarfrisyr och lilla Vera blev putsad i bakdelen innan de fick åka hem.

150607
Utställning Norrköping, domare Tino Pehar
Ja nu är vi på hemmaplan, behöver inte köra hemifrån så tidigt vilket är skönt. Vädergudarna bjöd på sol, moln och en jäkla blåst. Första ras ut i ringen  så det blev att vara hemma tidigt. Morris gjorde som vanligt bra ifrån sig, dock ville domaren ha lite mera maskulint i honom. Selma skötte sig oxå där fick hon lite dålig kritik pga av klippningen. Den är nu åtgärdad så vi kommer igen vid nästa tävling. Det blev en trevlig dag med flera bekanta ansikten .

150530
Utställning Österbybruk, domare Inger Hansson
Klockan 02.45 ringer det och det är bara att gå upp göra sig iordning för att bege sig norr över. Både Selma och Morris undrade vad som hände. Utställning jippi sa matte då.
Väl framme vid sju tiden upp med tält och allting innan en kopp kaffe och smörgås. Vi klarade oss från regn fast det såg lurigt ut på himlen.
Kan säga att det var ingen domare som mina hundar föll i smaken hon tyckte de var för små. Fast både Selma och Morris skötte sig fint fint i ringen. Vi tar nya tag.

150529
Föreläsning med Maria Lööf, stresshantering
Klubben bjöd sina medlemmar på en väldigt lärorik föreläsning. Handlade mycket om stress på våra hundar och hur man kan hjälpa dessa,. Något som jag aldrig hört talas om är B50 skulle vara bra att ge en stressad hund.

150527
Kurs, prova-på-SÖK
Ikväll var det sista gången om detta är något vi vill fortsätta med blir det att änmäla oss till en kurs. Vi har varit ett litet trevligt gäng som har haft super kul.

150523
Valptitt hos Latorps kennel
Idag på förmiddagen blev det att åka till Örebro och lukta på lite valpar som nu är 7 veckor. Det var full rulle på den och de hoppade på både skor och byxor men ack så söta. Ska bli så spännande att få följa den lilla Latorps tjejen som blir kvar i utställningsringen senare i livet. Två av hanarna var så lik pappa Dante när han var liten.

150521
Kurs, prova-på-sök
Ett litet gäng hundar träffades för att prova på detta med SÖK. Morris var super duktig och imponerade på mig, trots att både en fågel och en hoppande padda korsade hans väg i skogen. Han hittade de saker som han skulle hitta.

150519
Kurs, prova-på-personspår
Vi var ett gäng på 10 hundar som skulle gå en prova på kurs. Vi fick gå 2 spår var. Första spåret som Morris hade var en person figge och han hittade honom galant, andra spåret satt matte. En super hund på spår.
Liva från Jönköping varit på klippning idag. Det blev mycke lek och en promenad med syrran.

150510
Djurens dag Lärkeby, Mjölby
Tog med Adrina och Greta ut för att kolla in djurens dag.
Jösses vad folk det var, vi kollade på kaniner, får, hundar och åkte hästvagn. Träffade en del gamla bekanta. Även klubbarpsgänget var där och visade agility.

150509
Ödeshög, inoffare / diomare Linda Berkvist
Tidig morgon åkte man med Annica & Benke bus på årets försa utställning utomhus. Där slöt vi upp med Jenny & portis Holly. Efter att ha frusit halva dagen så tittade solen fram lagom till lunchtid, men vad spelar vädret för roll när man har trevligt sällskap och så himla roligt.
Morris vann (ensam wheaten) han vann även gruppen och tog sen hem hela klabbet BiS 1 med många fina priser.

Kritiken kunde inte vara bättre: Super läcker hane. Underbart vackert huvud o uttryck. Välansatta öron. Bra pigmenterad. Tillräckligt bröstdjup. Goda, parallella ben. Stark rygg. Välkroppad. God pälskvalitet. Rör sig med härlig attityd o resning. En mycket god raspresentant. Lovande. Lycka till !!

Väl hemma igen vid 17.30 åkte jag med Greta ut till klubben för lite grillning och hundträning.
 
150414
Koppel clinic
Morris
började sin koppel kurs idag. Man ska lära sig hur man lär sin hund att inte dra i kopplet. Vi hade en rolig och helt underbart  kväll med mycket skratt.

150413
Måndagsträning
Greta
och matte for till klubben på lite träning och för att Greta skulle få göra något skoj. Hon var så duktig och tyckte allt var roligt. 

150412
Livet går vidare...
Efter en tung vecka där Greta förlorade sin lilla valpkull på tre st så börjar livet återgå till det vanliga igen. Jag har själv legat sjuk så Greta har myst med mig i sängen och fått tröst.
Vi gläds åt att Dante Wilmris Dare To Be är pappa till en fin kull.

150408
GRATTIS säger vi till Wilmris B-kull som idag fyller8 år.

150406
Påskkul på klubben
Selma
fick följa med matte på olika aktiviteter så som tipspromenad, korvstafett, hinderbana på tid, slalombana på tid det bjöds på strålande solsken och fika med korv/bröd. Det var många ekipage som slöt upp på klubben. Mycket trevligt.

150403
Wilmris Dare To Be...
Dante
blev pappa till en fin kull på 7 st ( 5 pojkar 2 tikar ) hos Latorps kennel, lycka till.

150325
Våffeldag på klubben
Vi var ett redigt gäng som träffades på klubben och gick en skogspromenad efteråt blev det kaffe och våffla.

150316
Årets första ......
cykeltur blev det idag för Selma & Morris. För Greta blev det en lugnare promenad hon börjar blir ganska så rund om magen nu.

150313
Strängnäs, domare Torbjörn Skaar.
Återigen dags för en vårutställning men eftersom vi gick fredag så började inte det hela förrän kl 11.  Morris hade en hane till i sin klass MEN tyvärr visade Morris att han är i spökåldern så domaren var lite läskig när han skulle börja ta på honom. Annars så visade han upp sig lika pampigt som vanligt.
Selmas klass var de 4 st i, hon fick för dagen endast EXC då hon var lite låg och ville inte springa med någon större fart. Annars så fick båda mina hundar bra kritik.

150301
Grattis C-kullen på 5 årsdagen

Hipp Hurra till Rufus - Wille
Nellie - Nova

 


150226
Nytt ultraljud idag...
ultraljud nr 2 visade på valpar i magen. Detta har varit en resa med konstigheter som jag aldrig varit med om förut. Hon har visat alla tecken på dräktighet hela tiden. Kommer även bli ett ultraljud till nästa vecka så vi kan räkna dem. Datum och tider går inte ihop då det verkar som de små simmarna legat och väntat.

150322
Valpar...
sorry, det blir inga valpar efter Greta, magen var tom. Vi håller tummarna för små Dante valpar i stället.

150203
Grattis Grattis

 

 

 

 

 

150130
Kurskväll .....
hade vi i tisdags med Morris. Vi övade på konster och en hel del kroppskontroll. Kan säga att han överaskade mig i många övningar, duktig pojke.
Har beställt ultraljud till Greta vi håller tummarna för en hoper valpar.
Dante Wilmris Dare To Be har träffat en vacker fästmö idag och det uppstod kärlek, nu håller vi tummarna för små Dante valpisar.

150117
Parningsresa
Denna helg bar det iväg till Södertälje/Stockholm för att Greta hade ett litet kärleksmöte med Johnny hos Agneta på Conor's kennel. Vi passade på att även hälsa på sonen med familj i Bålsta.
Nu håller vi tummarna på små valpisar i mars v. 12.

150106
Grattis till hela A-kullen på födelsedagen.

  Matte tänker på dig Iris, blir säkert något gott i matskålen.
 

 


150105-0106
Årets första, My Dog i Göteborg,
domare Göran Bodegård
Efter en skön kväll/natt på hotellet så bar det iväg till mässan och utställning för Selma & Morris. Antalet för dagen var 24st wheaten. Kan väl säga att domaren inte var på vår sida. Morris var för liten och Selma vet jag väl inte riktigt var som var felet, om det nu var några.

Dag 2, domare Eva Nielsen
Antalet idag var 28st så det var några nya som tillkom. Idag gick det bättre Morris Bästa hane 4 och R-CERT,
Selma 1a med CK men ej placerad i Bästa tikklass.
Men man träffar ju många trevliga vänner och bekanta runt ringen. Mitt resesällskap var som vanligt Annica & Vanja.
Tack för en trevlig helg.