DAGBOK 2014
2011 2012 2013 2015 2016 2017
   

141224

God Jul till er ALLA

 


141221
4 de advent

Idag vaknade man till frost och solsken, underbart väder. Efter lite julklappsinköp så blev det långpromenad med hundarna.


141217
Tomtepromenad på klubben.
Ikväll bjöds det på en trevlig promenad i skogen med pannlampa, block och penna. Det skulle samlas bokstäver och räknas tomtar. Det blev en nyttig träning för Morris då det i skogen gömde sig ett spöke som han gick fram och nosade på. Efter detta var det gröt, skinksmörgås, kaffe, pepparkaka och glögg samt prisutdelning. Morris satt med oss i paveljongen  och skötte sig jätte fint, matte var så stolt över honom. Han fick till och med smaka av skinksmörgåsen.

141214
3 dje advent med julkul

Eftersom det var snöblandat igår så var det lite vitt ute idag. Greta och matte åkte ut till klubben på lite julkul. Tipspromenad, hundbowling och korvletning stod på agendan avslutades med gofika och prisutdelning. Greta och matte kom trea på tipspromenade, vi vann korvletningen och fick med oss ett julpaket hem. Våra vänner Anethe och Hasse vann oxå priser i tipspromenaden.
Tackar Helen och Ingegerd för en trevlig stund på klubben.

141213
Älvsjömässan årets sista... 
utställning med många deltagare. Morris slutade 4a i en klass på 6st. Selma slutade 3a i en klass som bestod av 9 st.
Jag är ändå nöjd med dagen. Sen kom även min ena son och förgyllde tiden lite med sin mamma även Max matte och husse kom och hejade på oss.De hela var lite rörigt då Annica och jag inte hade ringarna bredvid varandra så det blev inte så många kort tagna idag.

141208
Modell i Hembakat
Var ju bara tvungen att köpa nya numret av Hembakat då både Adrina & Greta var med som modeller.
Tidigare iår var ju Iris med i ELLE mattidning.

141207
2a advent
Bäst att ge sig ut på morgonpromenad i detta gråmulna väder. Igår hade vi julmarknad och Morris fick följa med på promenaden i samhället. Nyttig träning och sov gott när vi kom hem.

 

141130
1a advent
Vacknade till en frostig morgon, tog en promenad med Selma & Morris ner till gräsplan så de fick springa av sig. Hem och ta Greta på en tur med cykeln, testa om hon gillade det igen efter har varit lite krasslig. Hon var sitt vanliga jag brevid cykeln igen. JIPPI
 

141127
Nya bildekaler

I veckan kom så dekalerna till nya bilen.

 

 


141123
Terrierderbyt i Jönköping, domare Carl-Gunanr Stafberg
Morris och Selma
var anmälda och det var många wheaten anmälda. Annica och Shiny åkte med oss, som dagen till äran var i den nya bilen. Första långa turen i min vita Berlingo.
Träffade som vanligt många trevliga människor och Morris syster Liva kom med matte och husse för att heja på oss.
Gick väl så där kan jag säga Morris slutade 3a utan ck och Selma 4a utan ck.

141120
Wilmris Dare to Be
Dante
har idag varit med sin matte ( fodervärd ) på ett behövligt klippbesök. Han har vuxit till sig till en ståtlig hane med en vacker färg på pälsen.
Igår var Wilmris Eternity " Liva " på klippbesök med sin matte.

141115
Mjölby valputställning
Skönt med en utställning på hemmaplan, ingen tidig morgon.
Mång valpar var det. Morris gick i juniorklassen och slutade BiM  mot Shiny.

141108
SvTek utställning Sollentuna, domare Grethe Bergendahl
Jaha då blev det en tidig morgon fast det var ju ett tag sedan. Klockan ringde kl: 04.10 fixa matsäck och packa det sista inför resan mot Stockholm. Mitt resesällskap som alltid var Annica och Shiny och med mig hade jag Selma och Morris.
Lång väntan blev det för det var ca 30 hundar före oss. Morris hade en hund till i sin klass. Den vann han men inget ck idag  domaren ville att pälsen skulle varit mera färdig, vilket den inte är i den klassen. Selma hade 5 st i sin klass och hon slutade 4a och utan ck. Morris blev bästa junior i rasen och skulle sedan in i finalringen men där hade vi inget att hämta bland alla fina hundar.
Fast det var en trevlig dag i alla fall. Väl hemma igen vid 18.30 tiden så hade mannen fixat maten, plankstek med alla goda tillbehör. För man var ju dö hungrig.

141025
Veckan som varit...
Greta har varit lite konstig i veckan gillade inte cykelturen eller att lek med Morris. Hon var väldigt svullen i buken men annars inget konstigt. Var hos veterinären på tisdagen gjorde en rtg och tog blodprover som visade lite låga värden. Proven sändes till Uppsala och remiss för ultraljud till djursjukhuset. Fredags eftermiddag gjorde vi ultraljud på alla organen... vilket inte visade något ting, allt såg så fint ut. Hon fick mycket beröm för att vara veckans snällaste patient. Om 3 veckor kollar vi värdena igen med ett blodprov.

141015
Semester
Nu är allt som vanligt igen. Förra veckan vara alla hundarna på hundpensionat hos min goda vän Ewa. så att vi andra kunde åka 1 vecka till Turkiet. Ett STORT TACK Ewa.

141005
Uppfödarmöte
Idag åkte Annica och jag på det årliga uppfödarmötet i Gränna på Vättenleden. Det var ett som alltid lika trevligt och givande möte med mycket hundsnack och god mat.
Föreläsning av Moa Persson som verkligen förgyllde eftermiddagen med många skratt.

Alla hundarna är nu badade och genom kammade för att i morgon åka på hundpensionat, då vi andra far på semester.

140923
Trevlig post

Greta
och jag tog en promenad upp till posten och hämtade ut hennes Nordiska Diplomet som kom idag.

140921
Mjölby BK
BPH
på dagens schema för syskonen Morris & Liva ( Wilmris Easy To Love &
Wilmris Eternity) och Annica & Shiny.  Alla hundarna klarade testerna med väl godkänt.
Både Morris och Liva är skottfasta men ville tala om efteråt att det var något som hände.
Beskrivaren sa att man ser att det är trygga hundar.

140915
Rolig post
Idag kom så Gretas Danska Diplom

140913-0914
Besök i Uppsala kommun, Gimo utställning domare Hans Rosenberg
Lördag åkte till barnbarna i Bålsta och blev bjuden på en underbar middag. Greta & Morris fick rasa av sig i trädgården och Noel spelade boll med Morris. Senare mot kvällen åkte vi vidare till Scandicmotell för att övernatta. Söndagmorgon åkte vi vidare till Gimo och utställning.
Morris blev etta i sin klass med toppen kritik MEN utan ck för han behöver mogna till sig lite i kroppen.
Greta blev tvåa i sin klass av 6 st fick ck och slutade som 5a i Bästa Tik klassen
Fast domaren barta ska placera fyra tikar valde han att placera Greta femma.

140906
Familjedag på klubbarps hundklubb
Klubben firar i år 20 års jubileum med drive-in utställning för blandras och ras hundar. Solen strålade och det var rätt så mycket folk som kom ut och minglade. Vi var ett litet trevligt sällskap  Annica, Fina, Anethe och jag) som delade tält med våra hundar. Det var meningen att Morris skulle följt med men pga lite sjukdom hos honom fick Greta hoppa in i hans ställe och följa med ut till klubben. Efter en lång och segdragen dag så slutade Greta BiS 3 och fick många fina priser med sig hem.
Ett stort tack till alla frivilliga som gjorde så dagen blev trevlig för oss alla och till alla som bakat så gott fikabröd.
 

140905
Resultat röntgen
Wilmris Easy To Love "Morris" Hd A /  Wilmris Eternity "Liva" Hd A och
Wilmris Enjoy Me "Max" Hd B. Helt underbart och det är fredag så detta måste firas.

140902
Sörgårdkliniken, Ritva
Idag var det ett litet gäng från E-kullen som höftledsröntgades även Annica hängde på oss med Shiny. Nu håller vi tummarna för godkända höfter.

140829 - 0831
Gotland Visby x 2
Fredagmorgon begersig Annica och jag med hundarna (1 hane och 2 tikar varav en löpte) till färjan i Oskarshamn. Färden över gick fort då vi kunde sitta och sola på däck. Checka in på vandrarhemmet Rävhagen sen bege oss till utställningsområdet för att sätta upp tältet inför morgondagens begivenheter.Vi träffade Agneta & Julia ( Conor´s kennel) som bodde på samma ställe som oss. Sen intog vi kinamat tillsammans på vår lilla veranda.

Dag 1; lördag, domare Gunnar Nymann
En domare som ingen visste vad han ville ha blev spännande. Morris i juniorklass (2 st) hundar, Morris placerade sig 1 EXC med bra kritik men behöver grova på sig lite mera, inga juniorer eller öppenhanar fick ck. Selma i sin öppenklass (4st) blev 1 EXC med bra kritik. Inga öppen tikar fick ck.
Vi slutade dagen med pizza och vin med våra grannar på vandrarhemmet, trevligt hade vi

Dag 2; söndag, domare Dodo Sandahl
Både Morris och Selma fick EXC med okej kritik.
Efter en god glass nere i hamnen så åkte vi hemåt med färjan. Trots en höglöpande tik så blev nattsömnen dräglig.
Tack Annica, Agneta och Julia för trevligt sällskap, de måste vi göra om.

140822-0824
Utställning Vårgårda / Ljungskile
Fredag och husvagnen är packad likaså bilen. Nu var GPSen inställd på västkusten.

Dag1 lördag; Vårgårda, domare Bill Leslie
Idag var det terrieklubben som hade utställning och Selma och Dante skulle ställas. Dante gick det inget vidare för, föll väl inte domaren i smaken. Han fick påbackning om sina rosa tassar som han slickar på. Fick i alla fall EXC.
Selma gick det bättre för vann sin klass och slutade trea bästa tik med R-Cert. Domaren stod länge och valde mellan Selma och en annan tik om andra och tredje plats.

Dag 2 söndag; Ljungskile, domare Moa Persson
Morris, Selma och Greta
skulle in i ringen idag. Först Morris han vann sin klass (3st) och fick en jätte fin kritik men behöver grova till sig lite mera. Ingen juniorhane fick ck. Selma öppenklass med 4 andra tikar, vann sin klass med en toppen kritik coh ck. Greta in i championklassen med 4 andra hon blev 3a med ck och bra kritik dock önskade domaren att hon var lite längre i länden.
Bästa tik klassen, Greta blev inte placerad MEN Selma blev 3a med CERT
Dagen slutade som en toppen dag fast regnet mestadels öste ner.
Dock var det uppehåll när wheaten var inne i ringen som tur var.

140815-140817
Bornholm, Danmark utställning x 2
Fredag morgon startade vi vår färd mot Ystad och färjan som skulle ta oss över till Bornholm. Vi skulle se om turen var med oss att få Greta till danskt champion och kanske få sitt sista cacib. Morris pojken fick följa med han också men hade inga förhoppningar.
 
Dag 1; domare Birgit Seloy
15st hundar var anmälda, bara svenska hundar förutom en nork. Morris ensam i juniorklassen han skötte sig exemplariskt som vanlig , det blev ck. Han skulle in i bästa hane, förvånade mig med att bli 3a i bästa hane. Kom till och med före en av champion hanarna. Så han fick R-Cert tilldelat. Jag fick många fina lovord av domaren.
Greta in i sin championklass hela 4 st var de. Hon föll inte domaren i smaken så det blev EXC utan ck.

Dag 2; domare Svante Frisk
10 st hundar idag var anmälda. Morris ensam i sin klass även idag. Domaren tyckte mycket om honom och sa att det var en lovande fin hane MEN han behövde växa på sig så det blev ett EXC för dagen. Ingen hane fick cert idag.
Greta som även idag var 4st i klassen slog oss med häpnad och blev Bästa Tik med CERT, CACIB och blev även BiM.
Hon kan nu lägga till DKUCH, Nordisk champion, C.I.B ( Internationell champion) till sina tidigare titlar.

Selma var hemma hos dottern och hade några riktiga mysiga dagar med långa promenader i skogen. Hon fick även vara med på kontoret och vara kontorshund.

140809

Ny är det klart ! 
Kollade FCI sidan idag. Där var det nu bekräftat att Greta fått sina CACIB
från My Dog i Göteborg. Nu har hon sina svenska CACIB.

 

140802
Trippel Dog utställning i Jönköping dag 2, domare Rony Doedijns.
Jag hade valt att bara ställa hundarna 1 dag utav 3 och det blev dag 2. Greta och Morris fick följa med och Selma var med husse hemma. Vi möttes av ett varmt och soligt Jönköping. Det fanns några luckor att få upp tältet på, vi hittade en bra.  Båda hundarna fick EXC med bra kritik men klasserna var stora.
Mitt resesällskap var som vanligt Annica med Shiney.

140726
Bad i Vadstena
Idag åkte dottern och jag med Selma och Morris för att de skulle få simma och bada lite. Selma tyckte det var roligt och gick själv i. Morris var lite avvaktande men bar man i honom så simmade han fint in till stranden.

140721
Morris & matte
har idag haft egen tid med varandra. Vi började med att åka till en sjö så Morris fick prova på att simma. Det gjorde han lugnt och fint, sen förbi klubben så han kunde springa sig lite torr.
Sen på kvällen åkte vi ut till klubben för att vara med på måndagsträningen. Vi var 8 st ekipage som tränade sitt, ligg och slalom mellan andra hundar.

140720
Askersund utställning, domare Nemanja Jovanovic
Idag behövde vi inte köra så långt bara dryga timmen att köra dit vi skulle. Det var bara Morris som jag hade med idag  och Annica hade Shiny. Vi var första ras ut i ringen och domaren var snabb. Det tog 1 tim för honom så var han klar med wheaten.
Morris fick bra kritik men nedslag på att pälsen ej var färdig än. Det blev EXC idag.

Efter en kopp kaffe och en liten promenad längs shoppinggatan så körde vi hem, blev att vara hemma tidigt idag.

140711 - 0712
Utställning i dagarna 2 i Tvååker, domare Johan Juslin.
Vi hade dagen till äran domarändring, ingen visste något om honom. Spänningen var olidlig.
Jag ställde Dante " Wilmris Dare To Be " i öppenklass vi var 2 st, han åkte ut med ett VG då han inte kunde kontrollera sina rörelser ordentligt. Tyckte domaren.
Sen var det Selmas " Dressed For Success " tur i en öppenklass med 7st tikar. De första 3 åkte ut med VG och då började man bli lite nervös MEN vår lilla fröken slog till och blev 1a med CK. I bästa tikklassen slutade hon 3a med CERT och R-CACIB. Gissa om matte blev både glad och förvånad. Domaren var lyrisk när han berättade om henne.
Tror att det var årets varmaste dag idag 31 grader, både hundar och ägare flämtade i värmen.

Dag 2: Nu idag var det Morris och Gretas tur, domare Stefan Sinko.
Morris " Wilmris Easy To Love " fick EXC med fin kritik men domaren tyckte han var lite feminin.
Greta  blev 4a i championklassen av 4 st med CK. Domaren tyckte hon hade för glad svans.
Domaren dömde i expressfart snabbt in och ut, kände nästan inget på hundarna.

Köpte fina Wheaten servetter av Malin, Välkommen  !

140706
GRATTIS D- kullen 3 år
Hipp Hurra säger vi till Dante, Asta, Selma, Diezel, Diva och Berit på födelsdagen

140701
Klippbesök...
Idag har Wilmris Chill Out Music " Rufus" och Wilmris Endless Love " Millan " varit på klippbesök.
Båda fick snygga sommarfrisyrer för detta är hundar som tar alla tillfällen i akt att hoppa i badet. Mycke hundlek blev det, man skulle kunna tro att Morris sover resten av dagen men icke sa nicke inte han inte.

140628
Utställning Borås, domare Timothy Finney.
Vaknade till ett regntungt väder, packade bilen och for söderut. Anncia följde idag med som resesällskap, tack för det. Väl framme i Borås regnade det i stort sett hela dagen. Det var inget trevligt väder att äga en pälshund.
Men som vanligt har man trevligt runt ringkanten med alla hund människor så timmarna flyter på.
Många hundar var anmälda till idag hela 45st.
Dante var hela 11 st i sin klass han kom 2a med CK även Selma var en stor klass 10st hon kom 4a.
En kopp kaffe och sedan en liten runda bland all försäljning, ben skulle inhandlas till hundarna.
Färden hem gick i ösregn inget roligt sommarväder vi har just nu.
 
140623
GRATTIS GRATTIS
Max         
Melker    
Morris
Liva
Millan
Shelby
Mila
Hoppas ni alla får något gotteligott i maten idag. Vi firar med att åka till veterinären och ta sprutor på alla hundarna.

140620
GLAD MIDSOMMAR på er ALLA önskar vi på Wilmris kennel
Nu är 2 hundar badade och nu väntas klippning, sen blir det sill och potatis.

140618
Klippbesök....
av Liva med matte Karin från Jönköping. Det blev dags för Liva att få en sommarfrisyr till semestern i Skåne.
Hon är en hund som badar mycket så det blev en kort och lätttorkad frisyr.
Efteråt blev det hundbys med brosan Morris.

140612
Avslutning på kursen.
Morris
gjorde HiH mot silverpinsen idag på avslutningen. Jippi han fixade det galant, sitt stanna kvar på 25 m hade vi inte övat och det satt klockrent, godisförbud med lös hund fixade han galant. Nu måste han klara det en gång till sen är vi vidare mot guldet.
Sen blev det gofika med jordgubbar och glass.

140607
On the road again.......
Nu styr vi bilen mot Vänersborg och Restagård, utställning idagarna två.
Dag 1: terrierklubbens utställning, domare Helge Kvivesen
Morris
fick bra kritik men han tyckte att pälsen skulle vara lite silkigare och mera kropp på honom.
Greta fick en jätte bra kritik, hon placerade sig i Bästa tik klassen.
Vi hade trevligt sällskap runt ringen. När vi sedan skulle flytta våra tält så öppnade sig himlen och det vräkte ner och bjöd på både åska och blixtrar.
Vi såg ut som dränkta katter hela bunten när allt var klart.

Dag 2: SKK utställning, domare Ann-Christin Johansson
Morris
skötte sig galant men domaren ville ha lite mera kropp. Inga juniorhanar fick CK, blev heller inget hanhunds CERT utdelat. Idag föll inte Morris domaren i smaken ( så kan det vara ibland.)
Greta blev 3a med en någelunda bra kritik.
Idag bjöd Vänersborg på ett strålande väder och värme. Återigen trevligt vid ringkanten.
Tack Annica för trevligt resesällskap som vanligt har vi roligt.

140601
Norrköping, domare Paul Stanton
Idag följde min kennelflicka Adrina med mig, Selma & Morris på nationellutställning. Vi packade matsäck, målarbok, pennor och "paddan" så hon skulle ha något att göra i tältet.
Morris i junioerklass 2 st, som han vann med CK. I konkuransen BH slutade han som i går 4a med R-Cert.
Selma i öppenklassen 5 st var de hon slutade 3a utan CK. Inga öppentikar fick CK idag. 

Både Morris och Selma skötte sig superfint i ringen trots denna värme vi haft idag.

140531
Nordic Terrier Show, Eskilstuna, domare Liz Cartledge
Tidig morgon beger vi oss gubben och jag med Greta & Morris mot utställningsområdet.
Regnet hänger i luften men vi får upp våra saker utan att bli blöta. Efter någon timmes väntan så kom då turen till wheaten. Först ut Morris i juniorklassen som bestod av 3 st, där han vann. Sen blev han  BiM junior mot tiken.
Han sköter sig exemplariskt i ringen och står super fint. BH 4 med R-Cert.
Greta går in och gör sin grej konsentrerar sig på matte och vad vi ska göra, slutade som BT - 3. De var 6 st champion tikar.
Regn fick vi lite i omgångar men inga rikliga mängder att prata om.

Sen drog vi järnet mot Norrköping för att hinna få upp tältet inför morgondagens utställning.+
Foton från dagen kommer efter helgen.

140512
HiH kväll på klubben
Morris & matte trotsade regnet och for iväg. Vi var 4 ekipage som gick provet. Morris klarade sig med god marginal och fick nu köpa bronspins.

140510
Lidköping utställning, domare Yvonne Cannon
Tidig morgon begav vi oss söderut. Annica följde så snällt med mig som sällskap och fotograf. Jag ställde idag Selma och Dante, Dante som vi hämtade upp i Jönköping. Det gick väl inte så super duper men båda fick fin kritik. Dante var lite mager tyckte domaren så han fick VG och Selma slarvade lite med frambenen men fick ändå EXC. Nu ska det bli cykelträning med lill gumman Selma. 

140508
Besök av min lilla älskade Iris
som kom in på besök med sin nya husse Åke. De var på väg med husvagnen mot Stockholm och vidare till Dalarna. Saknar dig så men vet att du har det bättre nu.

140503
Wilmris Eternity....
Liva
har idag varit på klippbesök med matte Karin från Jönköping. Den lilla fröken hade börjat löpa så någon lek med brosan Morris blev det inget.
 
140502
Klippbesök....
Igår kom Wilmris Dare To Be " Dante " på klippbesök med sin matte Anita. Han börjar bli en riktigt fin maskulin kille.

140427
Tidig morgon utställning i Västerås, domare Chatarina Hasselgren
Idag var det Selmas tur att dammas av efter hennes vinteruppehåll från ringen. Hon har fått stått på tillväxt och mognat lite i livet. Hon förvånade mig och skötte sig super bra i ringen, tyckte det var roligt att visa upp sig. 4 st i hennes klass som hon vann med EXC och CK.
Morris i juniorklass 5 st, där kom han 2a och fick EXC. Inga CK för junior tikar eller hanarna delades ut. Han var mattes duktiga pojke i ringen.
Träffade många trevliga människor som vanligt runt ringen. Tack Annica för resesällskapet !

140420
Då var det återigen utställning i Kista, Lilla Sthlm, domare Eva Nielsen
Jag hade med mig Greta & Morris, som skulle göra debut i juniorklassen. De var två juniorer och Morris blev 1a med CK. Sedan följde en liten väntan tills bästa hane där Morris placerade sig 5a efter alla championhanar och fick CERT. Min lilla kille gjorde det.
Efter en stund blev det Gretas tur i championklassen ganska många var det. Hon placerade sig som 4a med CK. Domaren sa att hon höll inte sin svans som hon skulle pga av löpet som hon är inne i. Det var en tursam dag för oss.

Det bästa med denna dag var Morris CERT och att jag fick ett barnbarn till så nu är jag farmor x 3 & mormor x 1. Äldsta sonen fick en liten pojke på 4155 /53 cm. Lyckans dag !!
 

140417
Valpbesök
Max
kom med matte & husse på behövligt klipp besök. En gosig kille som bor i Oskarshamn. Alltid så roligt att få träffa sina valpar och se de växa upp.

Kan berätta att Iris flyttat hem till Åke i Värnamo då jag märkte att hon inte trivdes i flocken. Hon har nu fått ett toppen liv på äldre dar, lugnt och stillsamt precis som hon ville ha det.

140416
Onsdagsaktivitet på klubben
Tog med Selma ut så hon fick prova på lite agility, något hon aldrig gjort. Det var verkligen hennes grej, hon var så duktig. Sen blev det gofika med hela gänget.
Morris åkte till Lotta i Linköping några dagar då vi har löptik hemma.

140414
Heldag på klubben
Började med Morris fick göra sitt avslutningsprov i vardagslydnad 1 med att göra HiH, brons. Han fixade med 2poäng från full pott. Nu måste han klara det 1 gång till sen kan man köpa bronspins.

Sen var det utställningsträning resterande av dagen från kl; 9.30 fram till kl 15.00.
Jag hade med mig Morris och Selma. Selma behövde mest dammas av lite inför säsongen då hon inte ställs  på ett tag. Jag försöker lära dem att själv ställa upp sig som mamma Greta gör.
Synd man inte satte på sig stegräknaren för det blev många varv i ringen. Det blev ett avbrott för lunch, tack Eva för god tortelinegratäng, kaffe och kaka. Sen var det tuta och kör ända fram till kl; 15.00.
Tack till Eva Brauer ( Mog-Ur´s Kennel / Mudi) som kom och förgyllde vår dag med träning och mycket skratt.

140408
  GRATTIS B-kullen på 7årsdagen.

140406
Personspår på kursschemat idag
Morris
gick sitt första spår idag, godisspår. Gick väl sisådär men efter ett tag fattade han vad det var han skulle göra, så spåra gjorde han. Vi ska ta och öva lite mera på detta.

Måste berätta att för några månader sen bytte jag foder på mina hundar till Four Friends.
Jag måste säga att det blev bra Greta har blivit av med sin svamp i tassarna och de lämnar små högar efter sig.
Det innehåller inget spannmål.

Det är frasiga små kuddar som hundarna gillar.
Dante fick aggera modell på bilden.
( Wilmris Dare To Be)

 

 

 

 

140329
Östra fågelklubben, inoffare
Morris var anmäld till deras inoffare i Vreta Ridhus, Ljungsbro. Vi hade trevligt sällskap av Inger och Birgit från klubben. Det blev en hel del hund prat och mycke kaffe. BiR och BiG 1 blev dagens resultat

140323
Grattis E-kullen 9 månader
Idag har det var det vardagslydnadskurs på klubben, Morris överaskar mig varje gång duktig pojke. 

140313
Blåsippor uti vår skog
Nu blir det att ta en långrunda i det härliga vädret.

140312
Mycket motion blev det
Började med en promenad upp till station med Selma där vi cyklade hem min cykel. Sen blev det en runda på 3,5 km med Greta ihop med Eva och hennes borderkillar.        

Till sist efter maten tog jag samma 3.5 km runda med Morris & Iris, efter det sov de gott utspridda i hallen.

 

140309
Vardagslydnadskurs.
Morris
hade idag sin kurs kl 10.00 och inte märktes det att han varit på utställning dagen innan, full fart på honom.
Vi övade på sitt stanna kvar och att gå på stegar.

140308
Strängnäs och utställning
, domare Birgitta Hasselgren
Även denna gången var det Greta & Morris. Det var sista gången i valpklass för Morris. Han skötte sig super och blev BiR valp med en toppen fin kritik, mycket lovande hane.
Greta blev 3a i sin klass med fin kritik.

140305
Valpbesök...
av Wilmris Eternity " Liva " med matte från Jönköping, det var klippning på schemat och fikastund.
Liva hade vuxit till en fin liten fröken, roligt att se henne. Hon kommer förhoppningsvis få en karriär på agilitybanan som sin mormor haft. Det blev mycket lek med Selma och Morris, full rulle kan man säga.

140304
Igår var Nalle från Motala på klippbesök med matte/husse.
Nalle är från A-kullen och bror till vår Iris.

140302
Sollentuna terrier utställning, domare Jurate Butkiene
Tidigt på lördag morgon begav vi oss mot Stockholm och Sollentuna rackethall för utställning. Även denna gången hade jag med Greta och Morris. Lite sega i kroppen efter fredagskvällens begivenheter gick det riktigt bra.
Greta placerade sig 3a med ck i championklassen och Morris blev bästa valp i sin åldersklass.
Trevligt att träffa allt folk runt ringen.
Att sen äldsta sonen och barnbarna kom förbi och hälsade på farmor gjorde dagen till en toppen dag. Noel hjälpte mig att borsta Greta så hon blev fin.

Idag söndag har Morris haft kurs och han överaskar mig stort för vi är inte så duktiga på att träna. Kontaktövningar och att gå på stegar fixar han med bravur, även slalom med bollar och leksaker som störning gick bra.
Grattis Greta på 6 årsdagen !!

140301
Grattis C-kullen på 4 års dagen, hipp hipp hurra.


140228
Östgötamästare ........
Då var det dags för galakväll med utställning och middag i Mjölbys folketspark.I år hade jag 2 hundar som hade gjort bra ifrån sig, Wilmris Chill Out Music " Rufus" och Springwheat's Hordeum Mercada " Greta ". Vi hade även sällskap med Rufus matte / husse samt Annica/ Monica med Vanja. Ingen av oss lyckades hela vägen men det var en mycket lyckad och trevlig kväll. Rufus fick ha fluga dagen till ära.

140223
Grattis hela E-kullen idag 8 månader.
Millan Wilmris Endless Love
har varit på inoffare i Motala ridhus. Jag mötte upp dem för att hjälpa till att ställa henne. Det blev en trevlig stund med flera bekanta ansikten, fika och mycket prat blev det. Millan var en cool tjej som äntrade ringen MEN hon gillade inte mattan som de hade lagt ut för att slippa ridhusmaterialet. Där var det många lustiga lukter på tyckte hon så springa i ringen gjorde vi inte, där var bromsen påslagen. När det gällde att stå fint framför domaren var det inga problem och hon visade sin bästa sida. Inget HP blev det pga mattan och uteblivit spring men en toppen kritik för övrigt och mycket lovande sa domaren.

140218
Klippbesök...
av " Millan "  Wilmris Endless Love idag , blev inga kort tagna men det får vi göra när hon ska ställas på söndag. Hon har börjat få fina vågor i pälsen.

140216

Klippbesök.....
hade vi i onsdags av Max från Oskarshamn. Det fick bli en rejäl klippning så den skulle bli lättskött när man är i stallet och springer. Roligt att träffa sina valpar. Det blev mycket bus med brosan Morris. Max hade med sig vårliga tuplaner.

Idag söndag har Morris börjat på en vardagslydnadskurs, vi var endast 4 deltagare så det blir en liten grupp.
Vi övade på ögonkontakt och sitt/ligg stanna kvar. Morris fixade det galant.

Rufus kom för klippning med husse. Han är snart 4 år gammal och nu äntligen börjar vågorna komma i hans päls, som vi har väntat på dessa vågor.

140208
Utställning i Kungsör, Bergslagswheaten, domare Fredrik Nilsson
Nu var det ett tag sen vi var på utställning men idag var det åter dags igen. SWTK, rasklubben hade en utställning och det var hela 40st hundar.
Greta & Morris
var med och båda skötte sig utmärkt. Morris blev bästa valp 6-9 mån. Greta placerade sig som 4a i championklassen.
Greta fick träffa sin uppfödare Helena som hon bara älskar att få träffa igen. Hon kände igen hennes röst så fort vi kom in i lokalen och började vifta på svansen.

140125
Wilmris Explosion .......
Melker
var idag på klippbesök med sin familj från Kalmar. Vi hade några trevliga timmar men klippning, lunch och kaffe samt mycket hundprat. De är så trevligt när valpköpare kommer och visar sina valpar så man kan följa dem lite. Melker går på dagis 3 dagar i veckan och storm trivs, matte går kurser med honom och nu väntar de på en rallylydnadskurs till våren. Han är en ståtlig pojk på ca 45 cm hög och är nu 7 månader.
Morris och Melker var ute på tomten och röjde runt och kom in som snöbollar.
Mamma Greta och stora syster Selma övervakade leken lite.

140114
Wilmris Endless Love .....
Millan
har idag varit med matte & husse på ett litet klippbesök, blev också massa hundbus med mamma Greta och brosan Morris. Passade på att mäta henne, 41 cm hög hade hon hunnit bli 6,5 mån gammal.

140109
Modellhund
Ja idag kom då nya nummret av tidningen  ELLE mat och vin. Iris har i ett matrepotage agerat modell,
sonen och svärsonen är också med i repotaget. Dottern är fotografen.
Roligt att kunna visa en wheaten terrier i repotagen. Bilderna togs förra vintern när det var - 13 grader kallt.

140105
GRATTIS A-kullen på 8 års dagen !!

Cayenne - Iris - Wilmer - Nalle - Atlas - Achilles


Hoppas ni mår bra allihopa och att ni får en liten present idag.

140103-04
Årets första utställning, My Dog Göteborg, domare Ann-Christin Johansson
Det blev att gå upp och köra tidigt för att komma fram i tid. Väl framme kl 07.00 packa upp våra saker vid ringen och invänta Dante med matte, han skulle klippas innan allt började.Det är så trevligt att träffa alla glada vänner runt ringen igen på ett nytt år med nya utmaningar.
Vilken dag ( fredag) vi fick det var verkligen vår tur dag.
Först ut Morris för första gången på skk utställning och i valpklass 6-9 månader. Han skötte sig galant och stod fint i ringen, blev BiR valp. I finalringen blev vi inte utplockade, Morris hade tröttnat lite på att lyssna på mig då.
Dante i öppenklassen blev 1a med CK och slutade med flaggan i topp i BH- 3 med sitt första CERT och R-CACIB.
Greta
gick in i sin championklass de var 5 st. Hon placerade sig 2a med ck och slutade BT 2  med CACIB.
JIPPI vilken dag det blev,
det firades på restaurangen med lite vin och räkor.

Lördag dag 2; domare Eva Liljekvist Borg
Morris
ville inte vara med idag han tyckte att mattan luktade godare än mattes godis. Han blev 2a med HP.
Greta
var duktig som alltid hon blev  BT 3 med CACIB.
(
Om rätt ska vara rätt så fick Greta R-CACIB MEN kommer att tilldelas CACIB då de andra redan är INT Champion  när FCI godkänt)

Ja denna helg blev en toppenhelg den klagar vi inte på och riktigt otippad.