DAGBOK 2012
2011 2013 2014 2015 2016 2017
   

121230

GOTT NYTT ÅR till er alla.

Detta år har varit bra för oss utställningsmässigt, Greta blivit både svenskt och finskt champion. Parningen gick ju inget vidare då Greta inte gillade hanen som jag valt. Vi provar med parning vid nästa löp med ny hane.

Selma är inte ställd så mycket men har visat sig duktig på de få som hon varit på. Iris går hemma å myser och har inte ställts ut så mycket i år.

 

121223

4 de advent och dan före doppar dan  

Alla tre hundarna är borstade och kammade för att invänta tomten imorgon. Julen ska vi fira med äldsta sonen och barnbarn.

GOD JUL på er alla som är här och läser. Lämna gärna tassavtryck i gästboken, så man vet vilka ni är, skulle vara så trevligt.

 

121218

JULKUL med tipspromenad på hundklubben

Snöväder och ut på klubben för att ha lite julkul med hundarna. Annica och Maily följde med Selma och mig ut på en tipsrunda med pannlamporna på, uti skogen ska vi gå.

Leta bokstäver och räkna tomtar skulle vi göra. Mitt i skogen stod det en tomte och överaskade oss alla.
Hundarna fick själva plocka ett paket från tomtens säck...om de tordes, Selma var inte sen att dyka ner i påsen för att få sig ett paket som luktade gott.

Sen blev det grillad korv, kaffe, julmus och pepparkaka smat prisutdelning.

Både Annica och jag fick pris för ordet som vi bildade av bokstäverna, glasburk fylld med julgodis.

Tack till alla er som ordnade denna trevliga kväll.

 

121216

Hundmässa i Älvsjö    

Greta - Selma och matte stuvade in det sista i bilen och kl 04.00 körde vi mot Linköping för att plocka upp Annica med bordertiken Vanja för att bege oss till Stockkholm. Efter att ha kört i bitvis dåligt väglag så var vi framme vid 7 tiden. In och ställa upp allt kring ringen för att sedan kunna avnjuta dagens första kaffe...hmmm. smakar gott.

Träffade många trevliga vänner kring ringen och en del nya.

Selma först in i juniorklassen för sista gången för henne, nästa gång är hon i unghundsklassen. Hon fick EXC och åkte ut vid andra gallringen.

Greta in i championklassen 11 st tikar, årets största championklass. Även hon fick EXC och åkte ut vid andra gallringen.

Tredje advent idag hoppas den varit bra för er !!

 

121214

Rufus besök med matte & husse.

Det blev en lite mera behändig vinterklippning för Rufus del idag. Lite smidigare för husse att fixa nu i med all snö och tovor. Det är ju ingen fara för vi väntar fortfarande på att hans lockar i pälsen ska komma.

Sedan blev det lite snöbus med Selma och Greta i snön -11 grader, burr så kallt.

 

121209

2:a Advent

I helgen har dottern tagit hand om hundarna så gubben och jag fick ta oss en liten resa. De hade gått långa promenader i vackert vinterväder.

Fick några nya kort från dottern på Iris när hon var modell.

Trevlig advent !!

121202    

1a Advent

Ja gott folk nu är det på G, nu närmar det sig slutet på detta år.

Måste ju bara sätta in en liten väderbild eftersom jag gjorde det förra året. Roligt att se hur temperaturen skiljer sig, förra året var det + 11.

Nu ska Iris bli borstad och fin för hon ska vara med och modella i skogen idag vid dotterns fotografering.

Trevlig advent på er !!

 

121130

Lång väntan........9 månaders tjafsande är klart.

Rufus röntgensvar har äntligen kommit från Nordiska panelen och SKK.

Eftersom jag ihop med veterinären inte hade samma åsikt om höfterna som SKKs avläsare hade så gjorde jag en anmälan till Nordiska panelen. Den resan påbörjade vi men en ny röntgen i slutat av februari. Sen efter 7 månader ringer SKK och säger att alla länder inte kan läsa av bilderna ??? Varför inte ringa tidigare då kan man undra.

Ny röntgen gjordes då i början av september och veterinären kunde inte fatta vad felet med tidigare bil, inget otydligt med den. MEN MEN in med ny bild i början av september och en ny runda runt i nordiska länderna på börjades. Igår kom då slutligen deras beslut C höfter. Ja ja får väl vara nöjd med detta då det blev bättre än SKKs avläsning och med detta pengarna tillbaka...alltid något. Min veterinär håller inte med dem hon säger klart B höfter på honom, det är synd att inte landets veterinärer får sköta avläsningen.

Så nu är han tillförfogande för avel till A tikar.

Detta är en super trevlig hane som älskar allt och alla även andra hanar.

 

121126

Kom idag med posten.

Äntligen kom Gretas Finska diplom att hon blivit Finskt Champion, FI UCH

 

121125

Valputställning i Mjölby.

Selma och matte åkte till Mjölby för att vara lite social och sällskap till Annica och Vanja som skulle ställas.

Selma har hunnit bli för gammal för den utställningen felade på 20 dagar.

Vi fördrev några timmar med Annica/ Vanja och även Eva / Frasse var där. Heja heja

Nu hemma igen lite kyliga och hungriga.

 

Det var min helg det.

 

121124

Lilleström, Norge

Vaknade kl 05.15 i ett regnigt mörkt Årjäng där vi övernattat på Best West hotell.

Sen var det att ta den slingriga vägen in till Lilleström och dagens utställning 27 st wheaten var anmälda.

Det var några ekipage som vi från Sverige. Annica började ställa Vanja i ringen bredvid vår. Hon ställdes i juniorklassen och fick EXC.

Greta hade 7 andra champion i sin  klass, hon fick EXC och CK men blev inte placerad.

Väl hemma igen vid 21.00 tiden trötta och rätt nöjda ändå med resan.

 

121123

Ledig dag pga.....

Min helg börjar idag bada och fixa Greta. Packa bilen iväg till Annica packa ihop oss och sen iväg på helgens utställning.

 

121121

Onsdagsaktivitet.....

Iris och matte åkte till klubben idag på lite roligheter. Lite vardagslydnad fast i skogen blev det idag, många hundar var det. Sen lite fika innan vi åkte hemåt.

 

121118

Tipspromenad...

Selma fick följa med ut idag, träffade Annica och Meily på klubben. Vi tog oss runt tipspromenads rundan idag men inte många rätt kan jag säga. Tog en snabbfika sedan hem och baka saffransbullar.

 

121107

Onsdagsträning ....

En halvtimme innan det började träffade jag min kompis ute på klubben för att gå en skogsrunda med hundarna  innan det började. Det var lydnad på plan som gällde idag och jag hade med mig lilla Selma för lite träning. Hon är som alltid jätte duktig och har fokus på mig.

 

121104

Växjö ....utställning

Tidigt imorse begav vi oss iväg, Annica / bordertiken Vanja och Greta och Rufus. Vid 8 tiden var vi framme i ett regnigt Växjö. När allt var framplockat och hundarna i burarna så blev det en välbehövlig macka och kaffe.

Sen var det att vänta  ..... och vänta.... kl 9 började det i vår ring och vid 11 tiden var det dags för wheaten terrier, 32 st var de.

Rufus gick in med 9 andra öppenhanar, han fick bra kritik och EXC men fick ingen placering. Greta i chkl 4 st var de och hon blev placerad som 4a med ck men ingen placering i bästa tikklassen.

Bättre gick det för Vanja BT 3 ck endast 9 månader gammal.

 

121102
JIPPI......

Idag med posten kom så "Dantes" Wilmris Dare To Be resultat från Skk. Åh yes det blev stora A.
Nu ska pojken få växa på sig och få en fin päls innan vårens utställningar börjar för honom.

 

121029
Dante .....

kom på besök idag, det blev bad och en snyggare frisyr. Han stannade kvar som nattgäst men mina tjejer tycker nu det är skönt när han åker hem. För han ska vara på dem hela tiden.
 

121021

Klippbesök

Dagen började med att Malin kom över med Acke för att klippa honom, vi hann med en liten kafferast också.

Sen efter lunch kom Rufus med matte & husse för att klippning. Husse tyckte det var mycket päls nu och tovorna kom med en rasande fart.

 

121020
Uppfödarmöte

Då var man hemma igen efter en heldag i Gränna, där man träffade många uppfödarkollegor. Det var det årliga uppfödarmötet som ägde rum idag. Många trevliga människor var samlade för att prata om rasen och dess sjukdomar, hur går vi vidare med avelsarbetet, hur ser det ut i klubben och hur ska man locka hundköpare till rasklubben. 

 
121011

Igår var det onsdagsträning på klubben...

HiH stod på schemat och Selma fick följa med för att prova på silvermärket, vilket hon klarade av galant. Hon är lättlärd vår lillskrutta. Nu måste hon bara klara provet en gång till så kan vi köpa pinsen, man ska klara det 2 gånger. 

Sedan tog jag de andra Iris & Greta med mig på en långpromenad på ca 1 mil ihop med min kompis Anethe och hennes borderterrier killar.

Senare på kvällen blev det sängläge framför TV:n och värk i kroppen MEN man hade trötta och nöjda hund

 

121006

Invigning i dalen Mantorp

Selma och matte tog oss en promenad till pulkabacken "dalen" som ligger utanför Mantorp. Det blev en låååång promenad fram och tillbaka men trevlig och vacker i det soliga höstvädret. Det var säkert ett 100 tal mantorpsbor som samlats för att röja och inviga vinterns pulkabacke med tillhörande grillplats. Det är ett ställe som våra barn åkte pulka i för över 20 år sedan och som sedan har fått växa igen. Nu har komunen hjälpt oss att röja upp så att alla gamla som nya mantorpsbor kan vara med sina barn. Det bjöds på hamburgare, saft / kaffe och bulle samt fiskdamm till barna.

 

 

 

 

Som ni kanske sett på valpsidan så blir det inga valpar vid detta löp, Greta ville inte para sig med hanen som jag hade utsett. Så kan det bli ibland MEN planer är att para vid nästa löp.

 

121001

På kurs med Greta.....

Viltspår var det idag som var på agendan. Skulle även vara måndagsträning som Selma skulle få vara med på men det blev inställt pga av regnet

.

20929-30

Åland, Eckerö och utställning

Lördag morgon hämtar jag upp min kompis Annica i Linköping för att sedan bege oss upp till Grisslehamn och med båt ta oss till Åland, Greta ska prova sin lycka för att försöka erövra ett finskt CERT. Man håller ju tummarna hela vägen för att det ska gå vägen. Vi var ett litet gäng på 8 personer som skulle åka över för att prova om turen var framme. Väl framme i hamnen så gick vi för att äta en liten bit mat innan färden över.Vi blev då tilldelade ett kort för att invänta vår macka och inte vilket kort som helst utan hjärter dam..... hmmm undrar om det bringar tur inför söndagen skojade jag och sa till Annica.........kanske det sa hon då och skrattade.......

 

 

Kan ni tänka er turen var på vår sida och Greta blev Finskt Champion med CACIB och BiM.

Våra vänner Agneta och Julia fick cert på sin hane. Så lyckan var på svenska sidan.

Väl hemma igen vid kl; 01.00 trötta men super nöjda med helgen. Lite upp packande och plockande så kom man i säng strax innan kl;02.00. Greta sprang genast upp i sängen och lade sig.

Vi har tillbringat helgen i mycket trevligt sällskap.

 

120925

Glada nyheter från Norge.......

Wilmris Diva Viva "Diva " fick HD resultatet idag och det var A

Greta ska till veterinären och ta blodprov idag hoppas höglöpet börjat nu.

 

120908 Driv in - utställning

Idag var det klubbens årliga familjedag med utställning, lotteri, korvstafett och tipspromenad.

Dagen började solig och blåsig under eftermiddagen mulnade det på burr lite kallt blev det men vi slapp regn.

Vi var ett litet gäng som satt och gjorde dagen trevlig med att ställa hund, prata och fika. Jag hade med mig både Selma och Greta. Träffade många bekanta ansikten och gamla medlemmar som hittat tillbaka till klubben med nya valpar. Både Selma och Greta fick toppen bra kritik men det var Greta som fick gå in i finalen. Domaren Ann blev helt salig när hon fick se Selma tyckte om henne jätte mycket.

Idag kom barnbarnet Adrina för att gå barn med hund med sin kompis Greta. Lite blyg var hon allt men det gick fin fint för dem, Greta letade dock efter sin matte. Adrina vann två godispåsar och en rosett.

Tack för en trevlig dag hela gänget.

 

120904

Kursstart idag.

Greta började sin viltspårkurs idag. Vi är ett litet gäng på 3 st, skönt när man inte är så många för att lägga spår tar tid. Vi var inte hemma förrän kl 20.30. då börjar det mörkna så nästa gång tar vi det lite tidigare på eftermiddagen.

 

Jaha så har lill skruttan Selma börjat löpa idag..... hmmm... brukar ju vara den äldsta i gänget som börjar, få se hur de andra gör nu. Trodde inte de skulle löpa förrän okt/nov. Ja ja vi får se hur det blir med dem. Greta kommer att paras vid sitt löp.

 

120903 Måndagsträning och HiH på klubben.

Selma och jag provade lyckan på HiH prov brons ikväll. Vi var 6 st ekipage som gick provet av olika valör.

Vi hade en gång kvar på att greja det sen hade vi klarat det. Selma lilla tjejen satte alla poängen JIPPI vi klarade det.

( HiH = Hund i Hand )

 

 

120829

Onsdagsaktivering på klubben.

Rufus och Anne-Marie har varit med Selma och mig till klubbarp för lite aktivering i skogen för våra hundar. Vi var ett glatt gäng på ca 11 hundar med förare som gjorde flera övningar i skogen så hundarna fick tänka lite.

Det var ett underbart väder så det blev till att fika utomhus efter 1 tim träning. Sedan gick vi en liten runda i skogen med hundarna ihop med kompisen Anethe och borderkillarna samt en kompis till henne.

Nu sover Selma skönt efter att jag har borstat bort några fästingar.

 

120827

Gotlandshelg med utställningar..

Ja, nu är man hemma igen efter ännu en helg med hundarna. Reste på fredags morgon med min kompis Anna för att tillbringa några trevliga dagar på Gotland, hemma igen söndag kväll.

Med mig hade jag Greta och Iris och Anna hade sin Danne för det var ju utställning vi skulle på. Som vanligt bodde vi på Kastanjegården ett mycket trevligt ställe som vi har hittat, bott här förr om åren.

Greta ställdes på lördagen och blev BT-4 med fin kritik. Iris ställdes på söndagen och blev 2a bland öppentikarnaäven hon fick fin kritik.

Kerry Danne ställdes båda dagarna och blev bästa veteran i sin ras men kammade noll i finalen.

Kennel Conors, Agneta och Julia bodde på samma ställe så det blev lite trevlig samvaro på kvällarna över god mat och gott vin.

Runt utställningsringen hade vi trevligt sällskap av flera andra uppfödare och Visby bjöd på värme och bra väder.

Dock var det en liten regnskur på söndagen innan vi skulle ställa våra så man kan säga att vi hade i alla fall tur med vädret.

Hoppas resan hem gick bra för er alla.

 

Jaha nu har det varit ett litet avbrott i uppdateringen här för Selma behövde sin tid med matte på klubben och måndagsträningen. Hon är så duktig min lilla tösabit. Selma fick ju vara hemma med husse i helgen.

Selma började sin helg med att vara med husse på jobbet i fredags, vilket hade gott bra.

 

120823

Nya bilder från Bodö

Fått härliga bilder på Berit, satt ihop dem till en trevlig bild i bildgalleriet.Vilken natur.

 

120819

Norrköping utställning......

Idag var det Rufus och Gretas tur att ställas ut. Rufus hade 9 st hanar i sin klass och han slutade med ett EXC och oplacerad. Hon tyckte han var för omaskulin och för kort päls på ryggen.

Greta blev 1a i chklassen  och placerade sig som Bästa Tik 4a.

Det blev en mycket händelserik dag runt ringkanten med många komentarer då domaren fällde vissa konstiga utlåtande om våra hundar.

Hon var väldigt hårdhänt när hon tittade dem i munnen och det gillade inte vissa hundar. Tunnpälsade hundar gav hon komentaren att de hade fällt ur päls. Domare var Rita Reyniers, Belgien

 

Anna och Kerry Blue Danne var med och övade och han blev BiR och Bästa Veteran

Men tack till alla trevliga människor runt ringen och vädrets makter var på vår sida.

 

120818

Oslo utställning...

Jaha då har man gjort Oslo tur och retur. Igår fredag åkte vi till Årjäng där vi bodde över på Best West hotell för att tidigt i morse bege oss över gränsen till Norge och Bjelke travbana. Vi skulle prova lyckan med Iris men det gick inte idag, hon slutade med EXC.

Det roliga var att vi ställde Wilmris Diva Viva " Diva " som bor i Norge i juniorklassen där hon blev 1a EXC CK.

Oslo bjöd på en regnig heldag men det trevliga var att vi återigen fick en trevlig dag med Kirsti och tjejerna.

 

120815

Jippi Hurra...

Selma A höfter.

Wilmer kommer på klippbesök ikväll.

Iris varit på återbesök hos Ewa allt ser bra ut på henne.

 

120811

Iris hos fysioterapeuten Ewa.

Efterkontroll har det blivit bättre, ja det har det blivit men vi ska fortsätta med att gå med viktmanschetten. Nytt återbesök nästa vecka.

Nu har det smittat av sig från Selma även Greta blev intresserad av hästarna på TVn härom dagen.

 

120807

Kursavslutning...

Selma har ikväll haft avslutning på sin vardagslydnadskurs steg 2. Vi hade prov HiH silver MEN det regnade så Selmas poäng regnade bort. Den lilla damen gillar inte att göra övningar i regnet och vara dyblöt. Det fattades 8 poäng för oss att klara det. Vi får göra nytt försök nästa måndag.

 

120804

Inoff i Åtvidaberg

Idag har vi varit ett trevligt och glatt gäng som varit på utställning i Åtvidaberg.

Anna /Kerry Danne som behövde damma av utställningssakerna och finslipa formen inför kommande utställningar.

Danne är nu en glad veteran och kommer ställas på några utställningar framöver.

Sedan var det Eva/Border Frasse som ville prova lyckan och se hur fin lillpojken var, en mycket lovande kille vill jag lova. Greta fick vara med och ställas då denna domare gillar henne, hon blev BiR och BiS 2.

Fotografer var Anna/Johanna

Tack alla för en super trevlig dag tillsammans

 

120803

Iris varit på behandling....

idag hos min kompis Ewa som är fysioterapeut för djur. Hon gick igenom Iris ben/rygg och det troliga är att det kommer från ryggen. En muskel som är spänd så Ewa gjorde stretching och gav henne ultraljud.

Nu har vi fått lite övningar som vi ska göra och sedan åtekomma nästa vecka igen till Ewa.

Tack Ewa att du hade tid.

(Nu håller vi tummarna att hon blir bra innan nästa utställning)

 

120730

Hemkommen från Värmland.

Vi har semestrat några dagar uppe i Vålberg och samtidigt passat på att ta några utställningar.

Greta ställdes ut i Vålberg och det var 35 hundar anmälda. Det bjöds på sol / moln under förmiddagen men senare på eftermiddagen öppnade sig himlen och regnet öste ner. Greta slutade som 4 med EXC

Söndagen åkte vi norr över till Ransäter 19 hundar anmälda. Iris skulle ställas MEN domaren sa att hon gjorde någon konstig knix med sitt högerben så det gick inte att bedömma henne rättvist, sa han.

Nu väntas en kontroll av veterinären för att kolla. Detta var inget vi hade sett på henne innan.

Måste säga att det var väldigt fint och trevligt i Ransäter.

 

Ikväll har jag varit på klubben med Selma och tränat lite lydnad tyvärr fick vi avbryta med fika för det kom en rejäl regnskur.

 

120724

Veterinärbesök....

för Selmas dags för 1 års sprutan. Kom ju på igår kväll att inte den var tagen bäst så det inte gnäller vid utställningen i helgen.

 

120723

En dag med hundträning.

Först ut med Greta och gå ett prov/öppetspår MEN det var ingen spårdag idag tyckte Greta som inte ville spåra så värst länge. Hon hittade sååå många andra goa spår att följa efter. Så det blev en nolla för dagen.

På kvällen åkte jag ut till klubbarp för att vara med på måndagsträningen, vi var 14 st ekipage ( roligt när så många kommer ) då var det Selmas tur.

Jag blir så stolt över Selma som är så duktig på alla momenten hmm kanske vi ska öva upp oss till lydnad.

Imorgon får jag göra nåt med Iris så hon får sin del också.

 

120721

Utställning i Köping.

Idag var det bara Greta som skulle ställas ut. Kändes lite lyxigt att bara åka med en hund på utställning. 19st wheaten anmälda varav 5 hanar och resten tikar, Greta var sist ut bland alla hundar i championklassen.

Äntligen blev det en dag med solsken och blå himmel man har inte varit så van med det denna vår. Wheaten var först ut i ringen kl 9.00, skönt att vara första ras så man kommer hem skapligt.

Greta slutade som 3a- Bästa Tik.

 

120719

Trevlig post idag.

Gretas Championat Diplom kom brevbäraren med idag leverans vid dörren då det inte fick vikas.Nu blir det att köpa en fin ram.

 

120716

Måndagsträning...

Tog med mig Selma ut till klubben för lite träning ihop med andra hundar. Vi var 9 st ekipage som tränade. Det var en mycket bra träning med många bra moment även såna vi ej tränat på Selma och jag men hon fixade dem bra.

Hon är duktig för att bara vara 1 år man glömmer lätt bort hennes ålder. TACK Maud för träningen.

Sen har jag fått några bilder från Berit (Wilmris Dream Girl)och hennes familj i Bodö, Norge.

 

Vill passa på att tipsa om ett bra schampo för hunden.
( finns att köpa hos bla. ICA MAXI)

 

 

 

 

 

120713

Hundpromenad

Selma och matte följde med Alpanessas hundtrivsel på derar hundpromenad i Vadstena igår kväll. Vi var 8 st hundekipage som gick en vandring längst vattnet, tillslut kom vi fram till ett hundbad. Flera av hundarna badade och simmade, Selma gick ut i koppletslängd så hon doppade magen.Vi tittade även närmare på hästarna i hagen.

Sen blev det en pratstund och fika när vi kom tillbaka till parkeringen.

Nyttig socialträning för Selma att vara bland hundar hon inte känner.

 

120705-0707

Tvååker utställning i 2 dagar.

Det hela börjar torsdagkväll med att åka till utställningsområdet och ställa upp tält och burar inför morgondagen.

Lätt kaos eftersom alla vill ha bästa platsen runt ringen.

Vi har även Norge besök av Diva med familj som ska prova på utställning i Sverige.

Fredag : Dante första ut i gänget skötte sig ganska bra MEN behöver mera träning och mera mognad framför allt.

Domaren tyckte han var rätt så bra men kommer ta lite tid på sig att bli färdig i både kropp och päls

.

Diva hon gjorde så gott hon kunde är inte utställd så mycket men hon och matte skötte sig bra. Hon fick bra kritik men även där mognad. Hon var lite slängig med benen. Dock fick hon G för att domaren tyckte hon var liten.

 

Selma  fick bra kritik och sannt allt som han sa ...att hon behöver mogna, lite slängig med frambenen annars söt liten tik.

Iris fick en bra kritik och hon skötte sig bra. Det var en stor öppenklass så hon blev inte placerad men fick EXC.

 

Lördag: Diva fick även idag G men hon gjorde bra ifrån sig, behöver lite mera träning ( alla är vi nybörjare)

Selma fick i stort sett samma kritik som igår och även idag VG men fick placering båda dagarna pga av för få juniortikar.

Greta första gången i championklassen 9 st var det men ett EXC och ingen placering.

 

Men vi hade en trevlig samvaro med familjen Stavö från Norge och Anita som kom med Dante. Sedan blev det en obligatorisk tur till GeKå i Ullared och gjorde några bra fynd.

GRATTIS D-kullen på 1 årsdagen ; Diva - Selma - Leo - Berit - Dante - Asta

 

120701

Mot Borås och utställning.

Kl 05.30 blev vi upp hämtade av min kompis Annica. Iris, Selma och Dante skulle ställas på wheaten klubbens utställning i Borås.Det blev en toppen dag trots mycket regn men solen ville igenom ibland.

Först ut var Dante i juniorklassen han fick VG och placerade sig som 2a med en bra kritik, dock behövs där en heldel mognad i hans kropp.

Selma gick in i en klass med 4st juniorer hon blev 2a med CK, matte blev glas. Hom fick en toppen bra kritik.

Iris gick in i en öppenklass med hela 15 st. Domaren gallrade friskt med VGn MEN Iris fick en jätte fin kritik och slutade som EXC 4 och CK. I tikklassen fick Annica gå in med Selma eftersom båda mina tjejer fick CK men det blev ingen placering där.

Tack Annica för körningen, trevligt sällskap samt att du höll i kamern.

Även tack till Anita för trevligt sällskap.

 

120630

Öppetspår...

Greta har idag gått viltspår MEN vi klarade in te hela vägen. Allt började så bra hon hittade spårstarten snabbt och det bar iväg MEN sen tog det stopp vid ett bloduppehåll satte hon sig och tittade på mig och tyckte inte vi skulle fortsätta. Det hade gått både älg och vildsvin genom hennes spår. Visade på henne på spåret igen då gick hon klockrent en bra bit genom kärr och snårig skog, vi missade även tiden.

Vädrets makt var inte på vår sida heller regn under natten och soligt och hett på dagen.

 

120626

Solen är äntligen tillbaka........

Idag hade jag ett paket att hämta ut och det var den nya vattenautomaten till hundarna som kommit. Ny flashig designe........beställd från www.emmi.se

 

Greta och matte tog en cykeltur på ca 4 km.

 

 

 

120618

Måndagsträning....

Greta och matte varit ute på klubben på lite träning i regn. Jovisst det började regna lagom tills vi började på plan.

MEN vi var 7 st tappra ekipage sen blev det fika och bilen hem lagom blöta.

 

Har fått lite läges rapport från Hilde i Bodö som skickade med lite bilder på Berit ( Wilmris Dream Girl)

 

Greta cykeltränar några gånger i veckan för att hålla formen inför utställningar i sommar.

 

120612

Vardagslydnad 2

Selma började en ny kurs idag i vardagslydnad med samma gäng.

 

120611

Klubbarp x 2 idag.

Först hade vi Gretas avslutning på viltspårkursen hon gick ett spår som legat i 20 timmar i mer eller mindre regn.

Det gjorde hon på tiden 37 min tappade spåret några gånger men kämpade på i regnet.
 

Sedan hem byta hund och iväg med Selma som hade ett HiH prov att göra MEN ikväll var det mycket tonårsfasoner på henne. Missade provet med 2 poäng, attans.Vi tar det nästa gång.

 

120604

Härlig känsla.........

Idag när man gick in på wheaten hemsidan för att kolla in resultaten från helgen möts man av att Greta hamnat på Årets Wheatenlista...Jippi så roligt.... på plats 5 till och med.

 

Nu i kväll har Greta och matte varit på en super trevlig och bra måndagsträning på klubben, hmm undrar om vi inte ska öva upp våra lydnadskunskaper igen......... vem vet kanske tävla....får fundera lite på det.

 

120603

Utställning Norrköping

Rufus har sovit över hos oss inatt för idag var det Greta och hans tur att ställas i Norrköping.

JIPPI vilken dag det blev sen.

Förts ut var Rufus som fick jätte fin kritik och fick EXC med placering 4 i öppenklassen.

Greta slog till med EXC 1 CK, vidare i bästa tikklassen blev hon 1:a med CERT och sedan slog hon även hanen och blev BiR. I finalen blev vi inte placerade. Tillråga på allt på hemmaplan också.

 

Kennel Wilmris första CHAMPION = Springwheat´s Hordeum Mercada

 

Tack Annica för sällskapet i ett blåsigt och kallt Norrköping och för att du var fotograf.

 

120602

Terrier utställning i Norrköping

Ja bara att bocka av domare Matti Luoso från lista utav domare man inte ska ställa för.

Han gillade inte min typ av hundar, Rufus var för feminin och pälsen för ullig(men det visste jag om pälsen)

Selma var en liten feminin tik med en jätte fin kritik allt var bara bra, fattar inte varför vi bara fick G (men så är det i sporten) Iris gick in mer taggad än vanligt hon fick EXC för dagen. ( 9 st tikar i klassen)

Domaren gallrade rätt friskt med både VG och G.

Vädret var rejält blåsigt idag syns på bilderna.

 

120526-27

Utställningar i Vallentuna & Österbybruk

Tidigt tidigt lördagmorgon startade vi för att hämta upp Annica & Boston i Linköping, för att färdas upp mot stora staden.

Efter dryga 2,5 timmars bilresa var vi så framme upp med tältet och in med hundar och packning.

Välbehövlig macka och kaffe....mums så gott.

Idag var det Gretas som skulle ställas för domare Hans Rosenberg, 9st öppenklass tikar.

Yes...min lilla tjej gjorde det igen, EXC 1 med CK och sedan Bästa Tik 4 med CERT

Boston fick bra kritik med ett VG för dagen, han var inte riktigt på humör.

 

Övernattning gjorde vi på Scandic hotell Uppsala norra.

Väl inne på hotellrummet står det champang av bästa sort och ett fat med jordubbar /chokladtryffel.

Det var min äldsta son som överraskade mamma på morsdag.

Mums så gott vi hade det till Eurovision song contest, TACK

 

Söndagmorgon intog vi en underbar frukost och sedan iväg till Österbybruk.

Idag var det Iris tur, gick inte så bra VG blev hennes resultat men med en fin fin kritik. Det var Iris som inte riktigt ville visa sin finaste sida när hon sprang. Hon var lite ringrostig eftersom hon inte ställs under inne säsongen. Hoppas på bättre tur redan till helgen. 10 st öppenklass tikar.

 

TACK Annica för en alltid lika trevlig tur ihop med dig.

 

120525

Kursavslutning för Selma.

Igår var det HiH prov på avslutningen för Selma, Aslan och alla deras kurskompisar. Alla hundar klarades sig jätte fint. Nu måste vi klara detta prov en gång till, gör vi det så har Selma klarat bronsmärket.

 

120514

Måndagsträning på klubben.

Men först tog jag med Iris ihop med Annica och Boston ut till en sandgrop som jag hade letat upp.

Där fick Boston och Iris springa upp och ner i en rätt brant sandbacke......jobba, jobba, Här ska byggas muskler.

Efter detta så åkte vi till klubben för en liten skogspromenad och sedan träning på lydnadsplan men då bytte jag hund till Selma. Iris fick ligga och vila i bilen.

Äntligen har poletten trillat ner för Selma och hon är super duktig på träningen. Sitt stanna kvar är inga problem hon fixade även ligg stanna kvar. Jag blir så glad.

 

120513

Trevligt mail ........

Hade mailrapport från Norge idag på morgonen, trevligt.

Först ett från Diva ( Wilmris Diva Viva) där matte och hon var på wheatenträff lördag/söndag. Där de fick prova på olika aktiviteter bla utställningsträning. Ska bli spännande att träffa Diva i sommar då de kommer till en utställning i Sverige.

Sedan ett mail  med foton på Leo ( Wilmris Diezel) där var också allt bra och de var så nöjda med honom. Han trivdes med att springa på tomten och vara med familjen på tur.

 

120512

Viltspår för Greta under förmiddagen.

Återigen träffades vårt lilla gäng för att lägga spår åt våra hundar. Ewa (ledaren för kursen) skickade ut oss för att lägga spår med vinklar, bloduppehåll och återgång.Sedan efter ca 1 timme gick vi spåren MEN denna gången fick vi gå varandras spår. Så Greta fick ta det spår som Birgit gått som hon trodde var till sin hund.

Greta fixade det galant och genade i återgången MEN det får man ju göra nu med de nya reglerna. Sen gick spåret rakt igenom en rishög/snår och Greta försökte hitta en annan väg igenom. Ingen annan väg hittades, så det var bara att bita ihop och ta sig igenom med matte efter i linan. Snabbt och elegant hittade hon löven och JIPPI så glad hon blev skuttade och hoppade med klöven i munnen.

 

120510

Vardagslydnadskurs med Selma.

Regn regn regn under hela kvällen. Det blev regnoverallen för Selma och regnställ för mig men det var ju inte kallt. Vi övade på flera moment ur HiH provet som vi sedan ska göra på avslutningen som är om två veckor.

 

120507
Måndagsträning på klubben.

Ikväll följde Annica och Mayli med oss och tränade. Jag hade även med barnbarnet Adrina som tränade Greta lite, hon gjorde en inkallning på henne och gav henne godis. Sedan fikade vi innan vi åkte hem.

 

120505

Lidköping utställning Rufus & Greta

Skönt när man inte behöver åka så tidigt. Började med att packa bilen och hämta upp Rufus i Skänninge, sedan vidare mot Lidköping. Vi var inte första rasen ut, utan vi gick sist och inte många wheaten anmälda hela 19 st.

Rufus startade första gången i öppenklassen där han hade 4 st andra att tävla mot, han placerade sig som tvåa med ck. Sedan in i bästa hanklassen och slutade på 4de plats.

Greta som nu äntligen fått en superfin päls efter valpkullen, vann sin klass och fick ck. I bästa tik klassen placerade hon sig 3a med CERT......... JIPPI så glad matte blev....äntligen.

Vi har ju så länge gått och väntat på hennes päls.

TACK till alla som grattat oss på FaceBook

Dagen firas med ett glas rosévin

 

 

 

120501

Dante kom ....

med matte Anita på klippbesök. Det blev en lekstund med mamma Greta och syrran också.

Han börjar bli en reslig ung herre riktigt maskulin. Roligt att se vilken skillnad det var på honom och syrran Selma, han var betydligt större än henne. Tror att han kommer bli en snygg kille när pälsen sätter lite mera fart och växer ut.

Försökte få honom att fastna på bild men det var svårt, ville inte vara med bara leka.

 

120429

Selma och Greta miljötränat

Vi åkte till Ödeshög idag för att hålla våra kompisar Jenny/Jonas och Aslan lite sällskap vid ringkanten. Det var inoff utställning och Aslan skulle ställas ut. Mina tjejer fick bara vara med, nyttigt det också. Det var mycket hundar och mycket att titta på så de blev väldigt trötta.

Fredags var Rufus pojken här för klippning och snygga till sig inför nästa helgs utställning.

Greta har också fått sig en genomgång av pälsen.

 

 

Nya produker som jag hittat på marknaden schampoo som luktar jättegott och är bra

och gele för mun som tar bort tandsten och dålig andedräkt. ( funkar på mina hundar)

 

120421

Mail med foto på Wilmris Diva Viva från Norge.

Kirsti skrev lite och berättade om Divas jagande efter råddjur i skogen som de hade råkat ut för, det finns visst gott om dem. De är på hundklubben och tränar och Diva har varit hos frisören.

 

120416

Måndagsträning på hundklubben.

Iris fick följa med ut till klubben ikväll för lite träning. Hon har ju ingen kurs som hon går på så då får vi göra så här.

Alla hundarna måste ha lite aktiviteter under veckan.

Vi körde lite lydnadsmoment. Det var roligt till en början MEN hon tröttnar fort och fick ett litet överslag och virrade runt.

Selma har ju sin kurs på torsdagar och Greta har sin på lördagar så då får väl måndagen bli Iris kväll med matte.

Så blir alla glada och nöjda.

 

Hannele skickade mail med foto på Wilmer som tog årets första dopp i sjön på landet, ( finns i bildgalleriet)

 

120414

Spårkursen börjar för Gretas del...

Vi var 3st i gruppen, skönt när man inte är för många. Vi fick lägga ett eget spår idag efter de nya reglerna. Jag trodde rutan skulle bli svår men den fixade Greta rätt så omgående. Det var matte som klantade till det och glömde dra skanken första biten så där blev det bara blodat. Greta grejade återigen mattes felsteg. Måste öva på spår som ligger över natten också, för det är ju nytt.

 

Fick mail från Bodö i nord Norge, allt var bara bra med Wilmris Dream Girl "Berit" och som man ser på bilden har de rätt mycket snö kvar. De var på tur i strålande morgonsol.

 

120409

Påskkul på hundklubben.

Det var ca 25 familjer som idag kom till klubben för lite aktivering med sina hundar.Vi började med att gå en tipspromenad som hade tema påsk. Vi hade alla 3 hundarna med oss även om Greta och Selma inte finns med bland bilderna. Vi blev indelade i lag. Greta fick vara med på några stationer, som att hämta och lämna så många gosedjur som hon hann på 2 min. Iris fick vara med på en annan station som hon var bra på. Selma fick bara ren miljöträning. Sedan blev det fika med äggsmörgås och kaka. Tillsist prisutdelning.

En mycket trevlig påskträff och vädret var på våran sida, uppehåll.

 

 

120408

GRATTIS  B-kullen på 5 årsdagen, Hipp Hipp Hurra

 

Max .... Skrållan ....Pia

Doris.....Barbie  .... Irma

 

 

120406

Grattis D-kullen .....

Selma ...... Diva.......Dante.....Leo....Berit....Asta som idag blir 9 månader juniorer hela bunten.

 

120405

Selma ....... vardagslydnadskurs 1

Ja då var vi igång igen med kurs för Selma och hennes portis kompis Aslan.

Burr så kallt väder det var. Det blev en kurs med både nya och gamla kursare. Hoppas fröken är lite tröttare nu i kväll.

 

120404

Hälsning från Norge........

...... och från Diva med familj. De hade vandrat lite längst Norges största insjö. Otroligt vackert i Norge.

 

120403

Efter en längre tids sjukdom så ville jag så gärna......

En envis förkylning har ställt till det i kroppen för mig i flera veckor så idag kände jag att jag orkade mera... trodde jag i alla fall.

Jag började med att cykla en liten 3 km runda med Greta sedan blev det att bada henne. Medans Greta torkade så tog jag Iris & Selma gick bort tilll fotbollsplan där de fick springa lösa. Hemma igen och jag badade Selma.

Sen orkade kroppen inget mera det fick bli sängen någon timme för vila. Innan middagen blev det att kamma och klippa lite på dem. Nu är ALLA hundar nybadade och påskfina.

120401

April April........ och typiskt aprilväder ute.

Efter att varit dålig i 14 dagar så hoppas jag att jag är på bättringsvägen. Har provat på att gå en lång promenad med hundarna idag, vilket gick si så där hosta ...hosta ... och yr i huvudet men hem kom vi.

Igår rymde Greta & Selma från tomten när grinden blåste upp, grannarna påpekade för husse att två hundar var på rymmen. De kom snabbt tillbaka när husse visslade, tur de inte såg grannens katt för då hade de inte kommit kan jag lova. Iris stannade snällt kvar på tomten.

 

Måste dela med mig av ett recept på hundgodis som mina hundar älskar. ( själv fått från FB wheatengodis )

 

1 burk tonfisk i olja..........1 ägg.........2 dl majsmjöl..... 175 grader i 10 min.

Blandas ihop till en deg och kavla ut på bakplåtspapper, ganska tunnt.

Grädda

Jag brukar skära när det svalnat i mindre bitar. Kan det bli lättare.

Mina 3 hundar älskar detta.

 

120329
Mina tankar är idag hos Wilma ( Latorps Caelesta)
Hon skulle idag fylla 11 år. Det var vår första wheaten och väldigt speciell. Hon följde mig vart jag gick och hon kunde prata. Hon älskade agility.

 

120325

Inoffare i Motala Ridhus.

Tillsammans med Jenny/Jonas och deras 3 portishundar tillbringade Selma /Rufus och jag hela söndagen i ett lagom varm ridhus, även Rufus matte/husse kom och kollade.

Rufus och Selma blev BiR och BiG 1a i sina åldersklasser. Båda fick superfin kritik och domarna gillade dem.

Lilla Aslan blev BiR och BiG 3a på sin första utställning.

Tack alla för trevligt sällskap

 

120324

Linköping....miljöträning.......uteservering.

Idag blev det att jag tog med Selma in till staden för att möta Annica med Boston. Vi gick omkring så hundarna fick lite miljöträning och sen blev det fika på torgets uteservering. Båda hundarna fick dricka vatten ur glas, fint ska det vara när man är i stan.

Väl hemma igen blev det bad och klippning för Selmas del som ska på utställning imorgo, inoffare i Motala..

 

120318

Underbart promenadväder.

Selma fick följa med på min motionsrunda imorse på 9 km, hon fick springa i långlinan och det gick jätte bra för henne. På vägen hem mötte vi några hundar vi kände så då blev det lite bus, väl hemma igen väntade badkaret. Så nu är hon fin igen.

Efter en kopp kaffe och sen frukost så blev det en 3 km tur med Greta & Iris. Nu har alla fått sig en långtur idag.

Igår lördag var Rufus ( Wilmris Chiill Out Music) på klippbesök

.

120311

Wilmer på klippbesök.

Igår lördag kom Wilmris Allan i Dalen "Wilmer" på klippbesök.

Han kom som en lurvig björn gick hem som en fin wheaten kille i sina bästa år.

Efter fika stunden och klippningen tog vi en promenad med alla hundarna.

 

Greta & Iris har fått sig en cykelrunda idag i det fina vårvädret. Selma fick en runda i skogen i långlina.

 

120304

Sollentuna och terrier utställning igår.

Klockan 04.50 packade jag bilen med Selma & Greta för att i Linköping packa ihop oss med Annica och Boston. För attsedan bege oss mot Stockholm - Sollentuna och utställningen.

Det var en kall men härlig morgon och vi styrde mot soluppången, härligt med våren som är på G.

40 st hundar var anmälda, Selmas klass 2st tikar och Gretas klass 6 st.  Selma fick VG men en jätte fin kritik, hon gick väl inte så bra som hon brukar göra utan var lite sprallig, vilket inte gjorde hennes gång så klockren MEN hon gillar det och det är huvudsaken. ( hon löper och det gjorde kanske sitt, hon gillade inte att domaren tog i rumpan på henne)

Greta fick även hon fin kritik som slutade med EXC 3 i sin klass. Greta tyckte om att vara i ringen igen efter sitt långa valpuppehåll. 

 

120301

GRATTIS säger vi till C-kullen på 2 års-dagen.

Rufus - Wille - Nellie - Nova ........ Hipp Hipp Hurra

 

120227

Veterinärbesök

Iris, Greta & Rufus har idag varit hos veterinär Ritva och fått sin årliga spruta.

Greta har fått sin cykeltur.

 

120226

Utställningsträning !!!

Selma & Rufus fick följa med på träningen idag, det blev en lång dag 9.00 - 16.45 i Mjölby ridhus.

Vi blev drillade av Nicklas Eriksson & Patrik Cederlöf i 2 timmars pass, teori, lunch och kaffepauser.

Båda mina hundar vet vad de ska göra och båda skötte sig super fint i ringen. Selma fick lite uppvaktning i ringen av hanar pga av hennes goda doft ( löp).

Jag fick med mig lite tips och ideer.

Trevligt sällskap hade vi av Annica med Boston/ Mona och av Jenny med Aslan.

Nu är vi alla trötta och nöjda med dagen som varit.

 

120224

Cykelträning !!

Idag har Greta börjat sin cykelträning inför utställnings säsongen.

Cykla 3 km ......streching....... bada tassar/ben......smörja trampdynor...mat.....fredagsmysben

 

 

Nu blir det fredagsmys

 

120221

Semlansdag idag och vår i luften, sol och fågelkvitter.

Iris och jag har varit med Anethe och hennes border hanar på en långpromenad på 1 1/2 tim i vårsolen. De andra två fick stanna hemma för löpet är inte slut för deras del.

Väl hemma igen hamnade Iris i badkaret för att bada ben och mage, Anethe och jag hamnade med kaffekoppen på altan i solen. Oj oj vad solen tog i ansiktet.

 

Selma har varit på valpkurs avslutning ikväll, vi var endast 4 st. Vi fick göra 4 små prov på vad vi lärt oss. Sedan blev det fika med semla...mumsigt.

 

121220

Hälsning via mail från Bodö, Norge

Fick en härlig hälsning från Wilmris Dream Girl " Berit" att allt bara var bra.

Berit har börjat löpa nu och hon passar sig för att försöka stjäla maten från " stora systern".

 

Här hos oss så har de stora tjejerna löpt klar och det är bara lilla Selma som har någon vecka kvar.

Vi går våra promenader med spring och lek i skogen och Selma är duktig på att komma när man kallar på henne.

Vi längtar till våren nu ....hopp finns med vårligt fågelkvitter och värmande sol.

 

120212

Lekdate....

...med Miley ute på klubbarp.

Annica och jag åkte till klubben med våra små valpisar så de kunde springa fritt och leka med varandra.

Selma och Miley började med att gå en koppelpromenad sedan var det fritt fram att springa och busa.

 

Idag söndag har Selma varit på valpkurs, solen strålade och snön låg vit och fin efter morgonens snöfall.

Det övades på inkallning och hundmöten.

 

120211

Wilmris Diva Viva " Diva "

Har återigen varit på inoff utställning i Hamar. Hon fick Hp och BiR i sin klass. Grattis Grattis
 

Divas kritik: Meget feminin med korrekte proporsjoner. Velskåret hode med bra uttrykk. Bra pigment, fortsatt noe ustabile ører,. Bra halslengde, normalt vinklet front. Korrekt rygg og haleansetning. Kunne hatt noe kraftigere lår og noe bedre vinklet kne. Bra pelsstruktur for alderen.

 

120207

Träff med Rufus pojken.

Tog med Selma till Skänninge för att gå en promenad med Rufus och hans matte. Åh så glada hundarna blev när de kunde springa omkring och jaga / leka med varandra, det blev en ordentlig runda.

Sen blev det en fika innan det var dags att åka hemåt. Greta och Iris fick vara hemma för de löper båda två nu.

 

120204

Promenad och middag i Kisa.

Åkte till våra vänner Pelle & Helen i Kisa för lite samkväm, promenad med hundarna och middag. Det bjöds på hjortstek med potatis och sås, efterätt var kaffe och kladdkaka, mums så gott. Vi hade bara Selma med oss då de andra två löper. Selma sprang och lekte med bordercollien Spice och de hade jätte skojsigt. Selma hade på sig den nyinköpta tröjan för det var kallt.

 

120203

GRATTIS Greta fyller 4 år.

120124

Rufus på klippbesök

Matte tyckte att Rufus behövde bada och klippas nu efter att ha packat och flyttat i flera veckor. Så han kom för lite pälsvård även Greta åkte på att bada och klippas lite. Efteråt blev det lek i trädgården. Rufus är bara så härlig, han har ett toppen mysigt humör.

 

120123

Selma i Mjölby.

Vi träffade våra kompisar Jenny med portiskillen Aslan för att gå runt och miljöträna dem inne i lilla Mjölby. Vi gick även ner till ån för att bekanta oss med änderna. Selma är mycket intresserad av fåglarna.

 

120122

Selma på kurs idag.

Gick inte så bra idag för hon ville inte lyssna utan bara leka med kompisarna. Hon visade sig bara duktig när matte visade godiset.

 

120121

Wilmris Diva Viva " Diva " har varit på sin första valputställning.

Divas matte skriver att hon fick en toppen fin kritik och ser mycket lovande ut för framtiden. Det var ju första gången men hon skötte sig fint.

Velutviklet. Mørke fine øyne. Vel ansatte ører. Bra kropp for alder. Noe steil front, og litt knappe vinkler bak. Super overlinje. Beveger seg fritt og ledig. Super pelskvalitet. Bra jobbet!

Ska bli roligt att följa henne i framtiden. GRATTIS !!

Har fått mail och rapport från Alta i nord Norge ang, Wilmris Diezel Star. De kallas honom för Leo.
Allt går fint med honom och han är en kär familje meddlem. ( de skulle sända några bilder på honom )

Wilmris Dolce Vita " Asta " har också skickat en hälsning. De är så nöjda med henne och det går bra med familjens andra wheaten. De busar, leker och äter ihop. Asta är duktig på spår... så en kurs lär komma till våren.

Idag åkte Iris, Selma och jag till Willmer med matte Hannele ( Willmer är Iris bror) för att träffas och gå en långpromenad med hundarna. Sedan fick de leka och rasa av sig i trädgården.  

120117

Rapport från Norge valparna.

Diva i Hamar har det toppen och börjar bli en stor tjej. Hon ska iväg på sin första utställning nu på lördag....vi håller tummarna för er.

 

Berit i Bodö har skickat med en bild på henne och rapporterar att hon leker och sover ihop med sin äldre wheaten syste. Allt är bara bra där med.

Som man ser på bilden så har de inte mycke snö i Norge heller.

 

Selma har nu börjat sin valpkurs igen efter juluppehållet så nu är allt som vanligt igen efter helgerna. Vi sysslar med lite aktivering, promenader och lite stadsvandring.

 

120107-08

My Dog

En gråmulen och regnig lördagmorgon beger vi oss till Göteborg för 2 dagar utställning med Selma och Greta.

För Selma nyss fyllda 6 månader var det första gången i valpklassen på en stor utställning. Måste säga att hon skötte sig strålande, yngst och allt. Hon hade två andra tikvalpar att slåss med, hon placerade sig 3a med toppen kritik.

Greta  fick EXC och placerades som 3a med fin kritik utav 6st öppen tikar.

Domaren var Ehrenreich Gûnther från Österrike och gillade tunna pälsar men mycket utav den.

 

Söndag Selma  placerade sig återigen som 3a med en toppen kritik med tillägg mycket lovande tik.

Greta fick EXC även idag en toppen kritik men placerade sig inte.

Domare Zilli Orietta från Italien.

 

Väl hemma igen så har vi gått en promenad i skogen så både Greta och Selma fick rasa av sig efter den långa bilfärden och allt ligga i buren livet som blir på utställningar.

 

120106

Trevliga hälsningar !!

Igår fick jag hälsningar via mail från valpköpare, det är så roligt att höra utav dem.

Cayennes matte Berit skickade en hälsning med kort på Caeyenne som togs under hösten från deras strand, stora tjejen blev ju 6 år igår ( se bildgalleri ).

 

Wilmris Diva Vivas matte Kirsti sände en hälsning via gästboken att allt är bra och Divas första utställning blir nu den 21 januari, då håller vi tummarna att det går bra.

 

GRATTIS D-kullen som idag blir 6 månader

 

120105

Iris födelsedag !!

GRATTIS säger vi till hela A-kullen som fyller 6 år idag. Hipp Hipp Hurra

 

                                                

         Wilmer          Atlas

         Dacke           Cayenne

         Nalle             Iris

 

 

120103

Dante på besök

Det var dags att gå igenom Dantes päls. Jag beslutade att köra ner pälsen och få bort all den jobbiga valppälsen.

Efter klippningen blev det lite lek med syster Selma och mamma Greta, fullt ös i trädgården.