DAGBOK 2018
2011 2012 2013 2014 2015 2016
   
180804
Utställning Märsta STOXA, domare Nemanja Jovanovic, Serbien
Idag var det inte så många anmälda endast 9 st. Vi hade bara med oss Morris som börjar sköta sig super bra med domarna. Han blev Bästa Hane 4.

180801
Stockholms besök
Wilmris Golden Hits " Tova" med familj kom förbi när de var på semestertripp. Det blev en fika stund och klippning av fröken Tova, med på resan var oxå Wilmris Bianca " Irma" som nu är 11 år.

180726-180729
Värmlandsresa och utställning i dagarna 2
fredag for maken och jag upp till Sunnermo där vi skulle övernatta på B&B i två nätter. Det låg så bra mellan både Torsby och Ransäter. Ett toppen boende vi var de enda gästerna fick en hel lägenhet för oss själva, vägg i vägg med en glassbar.
 
Lördag morgon åkte vi så mot Torsby och uställning för domare Mia Sandgren. Idag fick Elza vara med om sin första utställning vilket gick jätte bra tycker jag för hon var glad och hoppig som en valp. Jag vill få henne att tycka detta är roligt. Hon fick en toppen fin kritik men denna domare har ju sina favoriter. Vädret var bra bjöd bara på lite lätt duggregn. Morris skötte sig jätte bra och fick fin kritik. Selma gjorde vad hon skulle och fick ingen dålig kritik men det var inte hennes toppen dag.

Söndag morgon åkte vi så till Ransäter för domare Kriisk Kalvo en lugn och trevlig domare. Ställde Morris och Selma. Morris skötte sig super nu när det var en manlig domare, så jag hoppas det vänder hos honom nu.
Selma kunde ha det roligare idag för det hällregnade när hon och jag var inne i ringen. HON HATAR REGN.

Elza som varit med om sin första långresa och sova borta skötte sig jättefint. Alla hundarna sover när vi åker i bilen.

180718
Onsdags kul igår ...
var tipspromenad. Det var skönt att gå en promenad i skogen på kvällen i molnigt väder och lite blåst.

180711
Onsdags kul på klubben
Idag var det hinderbana på tid för hundarna, Morris kom på andra plats och fick en godispåse i pris. Tack Helén för du är så påhittig.

180709
Veterinärbesök
Idag har Elza fått rabiessprutan och ett eget pass, nu får även lilla jag följa med ut i vida världen.

180706
Grattis Grattis....

säger vi till Selma och hela D-kullen på 7 årsdagen

 

 

 
180629
Hipp Hurra....

GRATTIS F-kullen på 1 årsdagen

 

 


 


180623
Hipp Hurra....

GRATTIS till E-kullen på 5 årsdagen
 

 

 

 180617
Utställning i Eskilstuna, domare Adrian Walmsley, Australien
Annica och jag kom fram till ett morgon kyligt Eskilstuna upp med tältet och fram med kaffet. Det var flera raser före oss. Morris gick in som ensam öppen hane MEN idag var ingen bra dag för han gillade inte vad domaren hade på sig, solglasögon och keps. Han ville inte vara med när domaren skulle känna igenom honom men vi hade ju inget att hämta så vi tog det lugnt och metodiskt. Domare gillade Morris och vi fick en toppen fin kritik men som domaren skrev lite spooky för dagen. Nu ska vi försöka jobba bort detta som ibland inträffar med manliga domare.

Grattis till Wilmris Feel The Breeze "Tyko" som klarat doftprovet.

180609
Nordic utställning i Vänersborg, domare Anne Tove Strand, Norge
Idag åkte matte, husse och jag Morris till Vänersborg för ännu en utställning. Det var inte många hundar anmälda så matte höll tummarna på mitt sista cert. Det blev en lång väntan fast vi inte var så tidiga 70 hundar innan oss. Det blev varmt men matte höll mig sval med kyldyna och kylduk i buren. Väl när det var vår tur så skötte jag mig jätte fint så domaren gillade mig. Sen var det min tur att konkurrera med championkillarna, en svensk och en norsk.
Domaren gillade mig så pass att jag vann blev Bästa hane och BiR ( bäst i rasen). Väl inne i finalerna tog det stopp.
Sent hem men vi var alla glada och nöjda med dagens resultat. Jag knep även det nya Nordic CERT
Nu kan jag titulera mig SE UCH, DK UCH Wilmris Easy To Love

180603
Utställning på hemmaplan, Norrköping.
Det känns lite som hemma när det är i Norrköping inte så långt att bila. Idag bjöd staden på strålande sol och +30 grader. Förra året var det vinterjackan på. Jag hade bara med mig Morris och han fixade utställningen med bravur.
Jag hade hjälp av min kompis Annica som ställde honom då det var en manlig domare. Han slutade som Bästa Hane 4

180530
Morris .....
har idag haft dambesök, hon återkommer imorgon igen. Sen håller vi tummarna för söta valpisar.

180527
Utställning i Gimo
Åkte ihop med Annica & Benke. Det blev en supervarm dag men vi blev klara rätt så tidigt. Selma föll inte domaren i smaken då hon gillade de tjockare pälsarna. Morris fick en super fin kritik men var inte tillräckligt kaxig som en terrier.

180526
Bättre sent än aldrig
När man har valp i huset blir det inte mycket tid över till datorn och hemsidan. Nu h

ar jag en stund över så här kommer lite uppdateringar. Fått information av valpköparna att det bara går bra med de små som nu hunnit bli 12 veckor.
Vi har haft föreläsning på klubben av Helene som gav oss tips och ideer ang hundträning.

 Elza varit och tagit 12 veckor sprutan i går och väger nu 5,5 kg


Fått ett roligt mobilsamtal från Lotta & Max som tävlat i rally mästarklassen idag och med 92 poäng fick ett CERT.
Elza och kullsyrran Iris började valpkursen ikväll, Elza var så duktig att hon chockade matte med sin fina kontakt.

180519-20
Utställning på Åland
Blev en resa till Åland och taxklubbens utställning, Med oss hade vi Selma & Morris och kompisen Bitte och Spexa. Det var 9 st wheaten anmälda men Selma vann tikklassen och fick sitt efterlängtade  CERT och blev nu både FINUCH och Nordiskt champion. Morris blev bästa hane 4a.
Vi hade ett toppen väder med sol och lagom med blåst. Tack även Yvonne för god paj att fira vår vinst med.
Elza var hos dotter & barnbarn för hon är ännu för liten för att resa med oss. Elza fick vara modell till dotterns fotande.

180513
Djurens Dag
idag så var klubben på djurens dag och visade upp sig. Vi hade en hund som drog småbarnen i skrinda, Selma och Elza var med som klapphundar. Hade barnbarnet med mig som tog hand om Elza men vi stannade bar i 2 timmar för det var både jobbigt och för varmt för hundarna. Elza sov sedan hela eftermiddagen. Miljöträning ?

180508
Händer hela tiden
ja det händer framsteg varje dag med Elza, vi åker bil till klubben och hon älskar åka bil. Är bara dörren öppen kommer hon på att man ska springa ut för att kissa. Hon går fint i kopplet när vi går lite små promenader.
Jag har fått information av alla köpare att det bara går bra med valparna. Fått några bilder som finns på hemsidan nu.

180503
Normalt hem igen
efter det att alla valpar har flyttat så har alla valphagar och hinder plockats undan. Nu finns lilla Elza som Wilmris nya flockmedlem. Hon kommer att få egna sidor här på hemsidan så fort tiden hinns med. Bilder som jag får från valpköpare kommer att hamna här på hemsidan i bildgalleriet.

180422
Ringträning/ Utställningsträning
hade vi idag på klubben. Vi var ett gäng på 10 personen som blev drillade av Ewa Brauer. Vi hade en toppendag med många tips från Ewa och många glada skratt. Vi höll på från kl: 9.30 fram till 17.00 men dagen gick fort när vi hade roligt.

180409
Grattis  B-kullen på 11 årsdagen

 

 

 

 


 

 

180402
Klubben hade påsk kul
Annandag påsk var det återigen dags för klubbens årliga aktivitet. vi var inte så många som förra året men det blev lyckat ändå. Roliga lekar för hundar och förare som avslutades med prisutdelning och fika med räksmörgås.
Ni som inte var där gick miste om något roligt.

180315
Fin besök
idag kom kennelkonsulenterna på inspektion, vi fick en trevlig pratstund över en kopp kaffe. Jag fick väl godkänt, tack för titten Tojan & Carina.

180311
Valparna 1 vecka
Valparna växer så det knakar, äter och sover mest hela tiden. Det finns 1 otingad tik kvar, se mera under Bloggen.

Har fått lite rapport från Kalmar och Malte. Allt går jätte bra och han har intagit både säng och soffa. Går på dagis och är en trött hund när man kommer hem därifrån.

 


 

180301
GRATTIS
Rufus
och alla syskonen på födelsedag hela 8 år.

 

 180215
Lite nytt....
Malte ( Wilmris Fit For Life ) har funnit sig till rätta i nya familjen med storebror Melker ( Wilmris Explosion). Allt går super bra säger matte.
Tyko har genomgått en ordentlig klippning av matte, han var inte glad tyckte det tog för lång tid. Hans stora syster tycker äntligen han är en rolig prick som man kan leka med. ( tog bara 6 månader)

Nu är det bara drygt 10-12 dagar innan Selmas valpar kommer.

180202
Wilmris Fit For Life
Paddy kom tillbaka från Norge, stannar 1 vecka, flyttar och ska bo med sin morbror i Kalmar. Han byter även namn till Malte. Första dagen var det kaos hos oss men efter 1 dag så har allt lugnat sig och han är en lugn och mysig kille. 

180201
Klippning...
Lilla Milo från Jönköping var med matte på klippbesök. Han har en helt underbar päls utan underull och med ljuvliga vågor och mycket färg.

180123
Då är dagen U kommen...
U som i ultraljud. Idag har vi varit hos veterinär Åsa  för att kolla om det fanns valpar i Selmas mage. Vi kunde se minst 4 st. Nu håller vi tummarna att magen innehåller båda könen så det kan bli en tik till mig.

180105
GRATTIS
säger vi idag till A-kullen på 12 års dagen, Cayenne - Iris  - Wilmer - Nalle - Atlas - Achilles